RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Musikk gjør deg slankere

Sist oppdatert:
CD med slankelåter hevdes å ha hjelpe kvinner med å gå ned i vekt.

(SIDE2): «Skinny Songs» er navnet på CD-en som inneholder 10 låter, og hevdes å ha vært til god hjelp for kvinner som har som mål å gå ned i vekt.

Her er et utdrag av en av låtene som skal være inspirerende:

«Skinny jeans, skinny jeans, you're still hanging 'round

In the back of my closet and that's bringin' me down

this morning, I woke up, and made me a vow

skinny jeans, gonna get back, into you somehow»

- Motiverer
Heidi Roizen , kvinnen bak «Skinny Songs», sier imidlertid at CD-en ikke er basert på noe kostholds- eller psykologisk forskning, og at låtene derfor ikke kan garantere noen effekt. Men Roizen håper likevel konseptet kan treffe de millionene av kvinner som ønsker at de var noen få kilo lettere- eller har et håp om å smette inn i sine gamle olabukser igjen.

Tekstene på CD-en er laget for at kvinner skal si nei til usunt kosthold, og få motivasjon til sunnere livsstil og treningsvaner. CD-en ble sluppet i desember i fjor og er tilgjengelig på internett på blant annet Amazon.com and iTunes, melder ABCNews.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

- God idè
Madelyn Fernstrom, sjef ved «the Weight Management Center» på Universitetet Pittsburgh Medical Center, mener sangene sender et positivt budskap til kvinner.

- Dette er en god ide. Det er et godt budskap som oppmuntrer hele veien, jeg synes det er verdt et forsøk, sier hun.

Doktor George Blackburn ved «the Division of Nutrition at Harvard Medical School» er enig i at denne musikken kan være hjelpsom for noen.

- Musikk spiller absolutt en rolle for hvordan du lærer og har det. Disse sangene, med høyt tempo og en positiv tone, kan være et motivasjonsverktøy i løpet av den vanskelige perioden man ofte har når man ønsker å gå ned i vekt.

Skeptisk
Ikke alle slankeeksperter er imidlertid enig i effekten av de såkalte slankelåtene.

- Disse låtene er morsomme. De kan hjelpe, og det skader nok ikke. Men jeg har mine betenkeligheter. Motivasjonen virker kun rettet mot det kosmetiske ved vektreduksjon, mer enn helseaspektet, sier ernæringsfysiolog Keith Ayoob ved «Albert Einstein College of Medicine» i New York.

Følg med på våre helsesider her.

Er du fornøyd med Side2? Vi vil gjerne ha dine tilbakemeldinger. Klikk her

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere