Gå til sidens hovedinnhold

Musikk og inntrykk fra hele verden fyller Oslo denne uka

Denne uken er byen fylt med rytmer fra hele verden under Oslo World Music Festival. Festivalsjef Alexandra Archetti Stølen gir tips til ungdom som vil få med seg stemningen.

OSLO: Oslo World Music Festival er en festival som har blitt holdt i Oslo siden 1994. Hit kommer det artister fra hele verden, men flest fra Afrika, Asia og Latin-Amerika. Formålet er å drive en årlig musikkfestival med høy kunstnerisk kvalitet. På Oslo World Music Festival får du sjansen til å bli kjent med flere kulturer og variert musikk.

Stands på Elvebakken

Vi tok turen innom Kulturhuset og snakket med Alexandra Archetti Stølen, leder for Oslo World Music Festival og spurte henne hvorfor ungdom bør få med seg Oslo World Music Festival, hva de bør få med seg, hvordan de har promotert seg i forhold til ungdom, og hvilke konserter hun vil anbefale ungdom å få med seg.

– Man får høre mye musikk fra hele verden som man ikke hører til vanlig. Det er musikk som faller litt utenfor radiokanalene ungdommer hører på. Det er en innendørsfestival på ulike spillesteder i Oslo, og de fleste konsertene har en aldersgrense på 18 år.

Festivalen har i år også rettet markedsføringen direkte mot ungdom.

– Vi har promotert festivalen ved å ha stand på Elvebakken skole, og vi har samarbeidet med Agenda x og Parkteatret som har et ganske stort nettverk, for de har gjort masse ynglingkonserter, som er ungdomsprosjektet deres. Vi har også en gateambassadør på 20 år som deler ut materialet i forskjellige butikker og platekompaniet, sier Archetti Stølen.

Rapper fra Ghana

En bra konsert å få med seg for ungdom, er ifølge festivalsjefen på Parkteatret lørdag, med Blitz The Ambassador, en rapper fra Ghana som blant annet har spilt på Roskilde-festivalen. Denne konserten arrangeres spesielt for ungdom, så der er det fri aldersgrense og rusfritt. På denne konserten skal også Danny Maroc være med å spille.

Oslo World Music Festivals konserter holdes på 15 ulike scener i Oslo, blant annet på Kulturhuset på Youngstorget, Cosmopolite på Soria Moria, Vulkan Arena, Blå, Jæger, Kulturkirken Jakob Nobels Fredssenter og Viktoria nasjonale jazzscene.

300 artister opptrer i alt fra flamenco, soul og fado til elektronika, hip hop og ørkenblues. Festivalen åpnet tirsdag denne uka, og fortsetter med en rekke arrangementer frem til og med søndag kveld.

Les mer fra ungdomsredaksjonen her!