*Nettavisen* Nyheter.

Musikkspillet for nybegynnere

«Ultimate Band» er for de som synes «Guitar Hero» og «Rock Band» er for vanskelige.

29.09.09 18:22

Klikk på bildet for å forstørre.

(Spill): Musikkspill er en av de mest populære sjangrene akkurat nå, «Guitar Hero» og «Rock Band» kjemper om topplasseringene på de fleste salgslister verden over. Dessverre er terskelen for å nyte disse spillene høy. I tillegg til at stua okkuperes av plastikkinstrumenter, oppleves de av mange som skikkelig vriene å spille.

Bare coverlåter

Disney har bestemt seg for å gjøre noe med det, og hvis du er en «Rock Band»- eller «Guitar Hero»-veteran kan du bare kutte her. Vanskelighetsgraden i Wii-spillet «Ultimate Band» er såpass lav at du cruiser gjennom på selv høyeste vanskelighetsgrad.

Se traileren til «Ultimate Band»:
(Artikkelen fortsetter under videoen)

HTML EMBED
video_embed(12368);

Se flere spillvideoer her

Hører du derimot ikke hjemme blant plastikkinstrumentvirtuosene er «Ultimate Band» verdt en titt, ihvertfall hvis du finner det på tilbud. Allerede fra første note er det tydelig at Disney ikke har tilgang på samme ressurser som sjangerens to store stjerner – den riktignok trivelige grafikken ligger et par hakk under konkurrentenes, samtlige låter er covere og de tilsynelatende to vokalistene gjør ikke akkurat en strålende jobb.

Klikk på bildet for å forstørre.

Full kontroll

Hoveddelen er bygd opp slik at for å komme videre må du gjennom samme sangen flere ganger, men i ulike roller. Du kan være bandets bassist, gitarist, trommeslager eller vokalist, og samtlige styres utelukkende ved hjelp av Wii-kontrollen. Med andre ord, ikke et plastikkinstrument i sikte. For øvrig, det at du må spille samme sangen flere ganger rett etter hverandre gjør så «Ultimate Band» fort blir litt kjedelig.

Med unntak av vokalistrollen, som krever at du gjør noen merkelige og usammenhengende bevegelser, fungerer kontrollen veldig bra. Som gitarist skal du trykke på knappene på Nunchuken og slå med Wiimoten i takt med spillet, bassistrollen krever i tillegg at du beveger på Nunchuken, mens trommingen går ut på at du bruker kontrollen som trommestikker.

Artig å spille

Kombinert med flott notelayout gjør den gode kontrollen så sangene er artige å spille gjennom, «Ultimate Band» er gøy alene og kjempemorsomt med flere. Opptil fire stykker kan spille samtidig.

Hvis Disney hadde laget en bedre hovedmodus og brukt litt mer penger på originalartister, hadde «Ultimate Band» vært et knallbra alternativ til «Guitar Hero» og «Rock Band». Nå hører det hjemme midt på treet – at du må spille de samme sangene mange ganger rett etter hverandre og coverlåtene trekker ned, mens kontrollen, notelayouten og flerspillerdelen trekker opp.

1782

På forsiden av Spillmagasinet finner du flere saker om spill.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.