Gå til sidens hovedinnhold

Muslimer markerte fastens slutt med kaker og bønn

Oslo (NTB): Med fellesbønn etterfulgt av godterier og fest startet norske muslimer på en tre dager lang feiring av id al-fitr - festen som markerer slutten på en måneds faste.

Muslimer over hele verden feiret søndag ramadans slutt. Moskeen til Islamic Cultural Centre på Grønland i Oslo var søndag formiddag fylt til randen av muslimer som kom for å delta i fellesbønnen.

Festen er en av de to årlige høytider som feires over hele den muslimske verden, og minner om de kristnes julefeiring: Etter bønnen får barna gaver og familie og venner samles og spiser festmiddag, kaker og andre søtsaker. For på id al-fitrs første dag, er det strengt forbudt for muslimer å faste og gleden skal slippes løs. De to neste dagene av feiringen er det vanlig at familier samles for å spise, prate og synge sammen.

Statsminister Jens Stoltenberg (Ap) sendte ut en gratulasjon til alle muslimer i Norge på høytidsdagen:

- Feiring av id er en stor begivenhet for muslimer i Norge og i resten av verden. Jeg sender mine beste hilsener til alle muslimer i Norge. Mitt ønske er at alle som feirer dagen, får en hyggelig markering, sammen med venner og familie. God id, id mubarak. (©NTB)

Reklame

NÅ: Milrab har oppdatert salget med sportsklokker og Oakley