RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Muslimer og jøder liker fortsatt Obama

Foto: Olivier Douliery (Pa Photos)
Sist oppdatert:
Muslimer og jøder er blant de mest trofaste tilhengerne av president Barack Obama på et tidspunkt da oppslutningen om ham ellers daler.

Ifølge en ny meningsmåling fra Gallup har Obama fortsatt støtte fra 78 prosent av USAs muslimer og 61 prosent av jødene.

Men når alle amerikanere tas i betraktning, var det i august bare 44 prosent som mener Obama gjør en god jobb. Det er et kraftig fall fra annet kvartal i fjor da støtten var på 63 prosent, og første kvartal i år da den ennå var på 53 prosent.

Blant protestanter, USAs største religiøse gruppe, har oppslutningen falt fra 58 prosent i fjor til 43 prosent nå. For katolikker er tallene 67 prosent i fjor og 50 prosent nå.

Bare 24 prosent av mormonerne mener Obama gjør en god jobb, ned fra 43 prosent i fjor. Mormonerne er de som i utgangspunktet har minst tillit til Obama.

Gallups måling registrerer synspunktene til 275.000 amerikanere fra måned til måned og har en feilmargin på 1 prosentpoeng. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere