*Nettavisen* Nyheter.

Muslimer vil ikke ha muslimsk skole

Oslo (NTB): Nyheten om at det er gitt klarsignal til en muslimsk skole i Oslo, møtes med stor skepsis - også i deler av det muslimske miljøet i hovedstaden.

- Det vil føre til både religiøs og etnisk segregering, og de vil ikke ha mulighet til å bli integrert i det norske samfunnet, sier Tina Shagufta Kornmo til Dagsavisen.

Kornmo tilhører det liberale muslimske nettverket LIM - likestilling, integrering og mangfold. Det er 95 kristne private skoler i Norge i dag. LIM understreker at de ikke vil ha et forbud mot religiøse skoler, og at muslimske skoler selvsagt må likebehandles med kristne.

- Men de som går på kristne skoler er integrert i det norske samfunnet, mens en muslimsk barneskole vil sannsynligvis gjøre integreringsarbeidet enda vanskeligere sier Kornmo.

Bushra Ishaq, fersk vinner av Fritt Ord-prisen, tror ikke den muslimske skolen vil være til hinder for integrering.

- Nei. Jeg tror de vil få bedre selvtillit og styrket identitet, i stedet for å gå på en skole der de blir mobbet fordi de er muslimer og blir anklaget for å snikislamisere Norge, sier Ishaq, som mener det er en avsporing å snakke om integrering. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.