Muslimryktene bekymrer ikke Obama

Foto: AFP PHOTO/Jewel Samad

USAs president sier det er lite han kan gjøre med de falske ryktene om hans religiøse tilhørighet.

30.08.10 10:06

- Jeg kommer ikke til å bekymre meg veldig mye uansett hva slags rykter som vandrer rundt der ute, sa USAs president Barack Obama søndag ifølge nyhetsbyrået Associated Press.

En meningsmåling viste nylig at nær en av fem amerikanere tror presidenten deres er muslim. I et intervju med NBC Nightly News - som fant sted i New Orleans på femårsdagen for orkanen Katrina - fikk Obama nok en gang sjansen til å rette opp i misforståelsene. Han ga nye medier skylden for at rykter som dette kan fortsette å spre seg.

Meningsmålingen som Pew Research Center publiserte tidligere i august viste at 18 prosent av de spurte trodde Obama er muslim, en økende andel siden mars 2009. Bare 34 prosent av de spurte hadde fått med seg at USAs president faktisk er kristen. I forrige runde var andelen 48 prosent.

I intervjuet med NBC Nightly News fikk Obama spørsmål også om den amerikanske økonomien, håndteringen av oljeutslippet i Mexicogolfen og den betente diskusjonen om en moske nær Ground Zero.

På spørsmål om moskeplanene, som mange amerikanere føler er et hån mot ofrene etter 11. september, svarte Obama at han respekterer deres syn, men at han vil forsvare amerikanernes religionsfrihet og at han ikke kan si - for eksempel til muslimer som tjenestegjør for de amerikanske styrkene - at deres tro er mindre verdt.

Se intervjuet med Obama her på MSNBC.com

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag