*Nettavisen* Nyheter.

Muslimsk råd reagerer på plate med profetens navn i Stavanger

Den bangladesiske fredsprisvinneren Muhammad Yunus hylles i Stavanger med en bronseplate. Den skaper nå debatt. Foto: Cornelius Poppe (NTB scanpix)

Et muslimsk råd mener at en plate med navnet til fredsprisvinner Muhammad Yunus bør fjernes fra bakken i Stavanger. Prisvinneren deler navn med islams profet.

Talsperson Summer Ejaz i Muslimsk Fellesråd Rogaland sier til Rogalands Avis at det er problematisk at navnet til personen mange muslimer setter høyt, kan tråkkes på i Stavanger sentrum.

– For meg har dette vært en sak som har verket i flere år, sier Ejaz, som også er Høyre-representant i Stavanger bystyre.

Les også: – Synlige ører på pass bryter med religionsfriheten

Varaordfører i Stavanger kommune Bjørg Tysdal Moe (KrF) sier at hun er åpen for en politisk behandling av saken.

Les også: Her pågripes Krekar: - Islam kommer til dere!

Generalsekretær Ingrid Rosendorf Joys i Samarbeidsrådet for trossamfunn er ikke overbevist om at bronseplaten må fjernes.

Les også: Kjærligheten har ingen kulturelle grenser

– Jeg opplever det som fremmed å tenke at en hyllest til fredsprisvinneren samtidig kan være en sjikane mot profeten, sier hun.

Les også: Arfan Bhatti har sendt krav om 301.000 kroner i Nav-penger fra staten

Muhammad Yunus vant fredsprisen i 2006 for sitt pionerarbeid med mikrokredittlån. I Stavanger sentrum finnes det også kunstinstallasjoner av andre fredsprisvinnere som Desmond Tutu, Dalai Lama og Al Gore.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.