RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Muslimsk støtte til Malis kamp mot islamistene

Kairo (NTB-Reuters): Lederne av en lang rekke muslimske land støtter Mali i kampen mot det islamistiske opprøret nord i landet. De sier derimot ingenting om den franske militæroperasjonen i Mali.

I en erklæring som ble vedtatt på toppmøtet til Den islamske samarbeidsorganisasjonen (OIC) torsdag, gir organisasjonen også sin hele og fulle støtte til forslaget om å utplassere en internasjonal fredsbevarende styrke under afrikansk lederskap i Mali.

Den tar også til orde for et veikart for kommende valg på president og nasjonalforsamling.

Men i erklæringen fra den 57 land store samarbeidsorganisasjonen er ikke det franske militære bidraget i Mali nevnt med ett ord. Det kan tolkes som forlegenhet overfor en tidligere kolonimakt, selv om OIC i samme erklæring fordømmer «terrorisme og ekstremisme og angrep mot historiske steder i Mali».

Frankrike har siden januar hatt flere tusen soldater i Mali som har hjulpet maliske regjeringsstyrker med å slå tilbake islamistene.

Senegals president Macky Sall, avtroppende leder av OIC, hyllet onsdag det franske bidraget. Men flere andre av OIC-landene motsatte seg at Frankrike skulle nevnes i slutterklæringen. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere