RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

My name is Bond - James Bond

Han har tydeligvis fått med seg en James Bond-film eller to, den serbiske pensjonisten som i helgen presenterte sin nyutviklede spaserstokk. Løspatroner og Ninja-kniver er bare noe av standardutstyret.

Stokken er ment å hjelpe pensjonister til å skremme bort ransmenn og innpåslitne løshunder.

Det var 62 år gamle Miladin Nicolic som fikk ideen, etter å ha blitt angrepet av løshunder mens han vandret langs gatene i Beograd i Serbia.

- Jeg begynte å tenke ut en måte å skremme hundene på, og begynte deretter å tenke på alle de andre tingene jeg kunne bruke stokken til, sier oppfinneren til den serbiske avisen Glad Javnosti, ifølge Ananova. com.

Resultatet passer rett inn i agent 007s samling av utspekulerte våpen. Stokken kan skyte løsskudd, eller forandres til et Ninja-våpen med to kniver som kommer ut fra enden av stokken ved å trykke på en knapp.

I tillegg har stokken et termometer, så pensjonistene kan passe seg for kulden, samt kompass så de ikke går seg vill. I tillegg finnes det en luksusutgave, der plass til medisiner og en "panikk-knapp" med alarm er på plass.

- Spaserstokken gjør det å ta en rusletur til en mye tryggere opplevelse. Du skulle se løshundene når jeg kommer nedover gaten med stokken, sier 62-åringen til avisa.

Nicolic sier stokken, som ble vist frem i Beograd i helga, kun er laget for å skremme angripere, ikke for å skade dem på noe vis. Han hevder knivene ser farlige ut, men at de ikke vil påføre alvorlige skader hvis de, i selvforsvar, blir brukt mot ranere eller løshunder.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere