RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Myanmar enig med opprørere om avtaleutkast

Sist oppdatert:
Yangon (NTB-DPA): Myanmars regjering er blitt enig med flere opprørsgrupper om et utkast til en etterlengtet våpenhvileavtale, ifølge tjenestemenn.

Gjennombruddet gjør at partene håper en endelig avtale kan bli undertegnet i slutten av april, ifølge seniorrådgiver Hla Maung Shwe i det EU-finansierte Myanmar Peace Centre.

Utkastet til en landsomfattende våpenhvileavtale ble fullført under den sjuende forhandlingsrunden mellom regjeringens fredsforhandlingskomité og representanter for opprørerne.

– Det kan bli mulig å ha en signeringsseremoni etter vannfestivalen neste måned, sier Naing Han Tha, som leder opprørernes koordineringsgruppe for våpenhvileforhandlingene.

Myanmar har over 130 etniske minoriteter, og forholdet mellom flere av disse og sentralregjeringen har ført til langvarige væpnede opprør.

Tross gjennombruddet i Yangon fortsetter harde kamper mellom regjeringsstyrker og Kokang-opprørere i den nordlige delstaten Kachin. Opprørerne som kjemper her, er ikke en del av fredsprosessen. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere