*Nettavisen* Nyheter.

Myanmars president lover mer demokrati

Oslo (NTB): Myanmars president Thein Sein møtte onsdag drøyt hundre av sine landsmenn som lever i eksil i Norge. Han forsikret dem om at demokratiseringen skal fortsette og at det ikke er noen vei tilbake til militærdiktaturet.

Presidenten hadde kort vei da han onsdag ettermiddag dro fra lunsj på Slottet til Litteraturhuset, der i overkant av hundre eksilburmesere ventet på å høre den tidligere juntageneralen i sin sivile rolle som Myanmars president.

Forsiktig applaus møtte Thein Sein da han ankom sammen med flere regjeringsmedlemmer og rådgivere. Presidenten holdt en 15 minutters tale om prosessen som er underveis i Myanmar, tidligere Burma.

Han takket igjen norske myndigheter for den sentrale rollen Norge har spilt i en avgjørende fase av overgangen fra diktatur til et gryende demokrati. Men presidenten tok ikke spørsmål fra sine eksillandsmenn, slik det var skapt forventning om.

Den jobben var det minister Usoe Thein ved statsministerens kontor som fikk.

Ifølge lederen for Burmakomiteen, Audun Aagre, er det betydelig skepsis og tilbakeholdenhet i det burmesiske eksilmiljøet, der mange nettopp ble tvunget til å forlate sitt hjemland under militærregimet. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.