RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

MyDoom tidenes verste virus

(TV 2 Nettavisen/CS)
Sist oppdatert:
De fleste sikkerhetsfirmaene mener MyDoom-viruset er det verste noensinne. Trolig er en halv million datamaskiner infisert av programmet. Er din PC rammet av viruset?

Det finnes ennå ikke endelige tall på spredningen, men ekspertene mener over 500.000 maskiner er rammet så langt. Datasikkerhetsfirmanet Symantac har gradert angrepet til fire på en skala fra en til fem.

–Vi har gradert angrepet til tre på en skala fra en til tre. Siste anslag viser at hver 17. e-post er infisert, sier markedsdirektør Audun Lødemel i Norman til NTB.

Selv fire dager etter utbruddet spres viruset i stor fart. Dette har overrasket mange virusanalytikere, som har trodd viruset ville dø sakte ut etter kort tid.

Sikkerhetsselskapet Softscan hevder at av all e-post som ikke er spam eller inneholder andre virus, er en av tre bærere av MyDoom.

Firmaet Comendo stanser en e-post med virus hvert andre sekund, og rapporterer en infiseringsprosent på 12,1. I øyeblikket står MyDoom for 95 prosent av alle virusforekomster, ifølge Softscan.

I løpet av de siste dagene er mer enn hundre millioner elektroniske brev med MyDoom sendt, ifølge F-Secure. Den store spredningen av viruset kan forklares på flere måter, men F-Secure mener at spredningen startet i arbeidstiden i USA har gitt viruset en god start.

Den nye varianten av viruset, MyDoom.b, har hittil blitt oppdaget i et begrenset omfang, skriver Jyllands-Posten.

Slik unngår du virus

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere