RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Mye banning i Kringkastingsrådet

Sist oppdatert:
Oslo (NTB): Det har vært et ras av klager på banning og dårlig språkbruk i NRK. Nå skal bannskapen opp i Kringkastingsrådet.

Det blir garantert mye banning når det nyoppnevnte Kringkastingsrådet, med Per Edgar Kokkvold i spissen, skal ha sitt første møte førstkommende torsdag.

Rundt 60 klagebrev ligger på lederens bord, og 25 av disse handler om banning, uanstendige uttrykk og dårlig språkbruk.

Ifølge klagerne har banning blitt stadig mer utbredt også i de såkalte familieprogrammene i NRK, blant annet i programmet «Ikke gjør dette hjemme».

En statistikk som nylig ble presentert for NRKs egne språkkontakter, viste også at det bannes atskillig mer på lufta i dag enn for bare ti år siden.

Kringkastingsrådet vil derfor stille spørsmål om hva slags retningslinjer NRK har for banning, og om grensene for banning er flyttet de siste årene.

I tillegg til banning, ønsker Kringkastingsrådet å sette søkelys på P3 programmet Kirketid som har fått flere klager etter innslaget «Gris eller hurragutt». Her er det reagert både på grunn av kvinnesynet som er forfektet i innslaget, men også på grunn av språkbruken. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere