RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Geir Selvik/TV 2 Nettavisen

Mye båtglede for pengene

Sist oppdatert:
Daycruiseren Bahia 20 er ingen skjønnhet på sjøen. Men for de som skal bruke i overkant av 200.000 kroner på nybåt, er dette et meget godt kjøp.

Under båtmessen Sjøen for alle på Lillestrøm i februar kåret TV 2 Nettavisen Bahia 20 fra italienske Aquamar til beste nybåtkjøp i klassen rundt 200.000 kroner.

Den italienske båtprodusenten har levert et båtprodukt som ikke akkurat er sjøens svane, men som inneholder mye utstyr og som oppfører seg meget bra på sjøen. TV 2 Nettavisen tok turen til importøren NKT Fritid i vestfoldkommunen Sande for å testkjøre 20-foteren.

Mye utstyr
Båten koster litt over 150.000 kroner uten motor. Utstyrt med en 70 hestekrefters firetaktsmotor koster båtpakken 226.000 kroner, og spanderer du på 10.000 kroner til, får du en langt mer arbeidsvillig 90 hestekrefters motor.

I pakken får du da en romslig 20 fots cabinbåt med enorm solseng foran, sitteplass til fem voksne og soveplass til to voksne og ett barn i den romslige cabinen. I tillegg har båten kokeapparat, vask, toalettrom med porta-potti og dusj på badeplattformen.

Fin marsjfart
Under testturen i Sandebukta var importøren spent på hvor godt motoren på 70 hk ville sparke fra. Etter en halv time på fjorden målte vi mellom 27 og 28 knop med tre voksne mannfolk om bord. Båten gikk greit opp på plan og tok bølgene på en fin måte. Sjøegenskapene er det ingenting å utsette på. På full plan lå båten fint i vannet, og selv på marsjfart lå båten stødig og fint.

Motoren på 70 hestekrefter holder i massevis for et ektepar som ikke fyller båten full av utstyr. Planlegger du å kjøre med flere enn to, eller ha mye utstyr med deg, anbefaler vi å bruke 10.000 kroner med på å oppgradere motoren til 90 hestekrefter.

Enkel båt
Bahia 20 er en enkel og grei båt, med mye utstyr til i overkant av 200.000 kroner. Ingen Mercedes, men heller en sjøens Lada som gir god valuta for pengene.

Den italienske fabrikken Aquamar holder til på Sicilia og produserer om lag 1000 båter i året. Alle båter har 7 lag forsterket glassfiber i bunn og 5 lag på sidene og testet i henhold til både italienske og europeiske sikkerhetsforskrifter.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere