RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Mye bedre enn sitt rykte

Sist oppdatert:
Historien er full av spill som er langt bedre enn folk ville innse.

(Spillmagasinet): Det er bare å innrømme: Det lages en del skikkelig dårlige spill som vi helst skulle ønske at aldri hadde sett dagens lys.

Men det er heller ikke til å komme unna at det er en del spill som aldri får den æren som de egentlig fortjener.

Vi i Spillmagasinet har satt oss ned og kranglet så busta har føket for å finne de 10 spillene vi mener er mest undervurdert. I diskusjonen har det kommet frem stygge trusler, og drittkastingen har ligget på et høyt nivå.

Vi har til slutt kommet frem til en liste som ingen av oss står bak sånn 100 prosent, men som ble et kompromiss av sterke meninger.

FarCry

FarCry 2 har kanskje vært årets mest etterlengtede spill, noe som nesten er overraskende, for originalen var det egentlig ikke så veldig mange som hoppet i taket for.

Noe av årsaken var kanskje at når spillet kom så hadde det systemkrav som var omtrent like horrible som da Crysis dukket opp. Det er likevel vanskelig å komme utenom at spillet har en av de beste enspillerdelene i noe skytespill noen gang.

Death Rally

Hæ? Hvilket spill? Her snakker vi et godt gammeldags DOS-spill fra den gamle storheten Apogee. Dette er et ovenifra-og-ned-bilspill med 3D-grafikk der du skal kjempe deg oppover tureningslister ved å fortrinnsvis komme først i mål - eller rett og slett bare skyte motstanderne dine til vrakplassen.

Det er ikke så dumt å sabotere motstanderne før løpet, eller kanskje utstyre bilen din med spikes og landminer. Like morsomt den dag i dag, og kan nesten anses som en slags forløper til Carmageddon.

Deus Ex

Til tross for glimrende kritikker, og egentlig ganske bra salg, tok aldri det kombinerte FPS og rollespillet Deus Ex helt av. Det har aldri fått sin velfortjente plass blant de virkelig gode spillene.

Mafia på PC

Vi presiserer at det PC-versjonen og ikke konsollversjonen av «Mafia» som gjelder og er grunnen til at dette spillet finnes på denne lista. Konsollversjonene er nemlig ikke bra. Allerede i 2002 klarte utviklerne av skytespillet å skape den stemningen og fremdriften i historien som EA ikke klarte med det ganske ferske «Gudfaren». Om du holder ut med gammeldags grafikk er «Mafia» fremdeles verdt pengene.

Freedom Fighters

Dette er et ganske ukjent spill av folkene bak Hitman 2 som aldri oppnådde særlig suksess. Dette er et 3. persons skytespill i en alternativ nåtid der Sovjet vant den 2. verdenskrigen, og er i ferd med å invadere USA. Spillet fikk absolutt brukbare kritikker, men nådde aldri opp.

C&C Generals: Zero Hour

Command & Conquer-serien har fått veldig mye oppmerksomhet opp gjennom årene, nå sist med Red Alert 3. Men skal vi være helt ærlige så er det likevel Generals som virkelig var høydepunktet i serien så langt, og med tilleggspakken Zero Hour laget de kanskje det som er tidenes beste RTS-spill.

Spillet ble på en måte RTS-verdenens variant av Call of Duty 4: Modern Warfare, der det var relativt høy realisme, vesten vs østen vs terroristene, med elementer av fremtidsvisjoner - og ikke minst et fantastisk balansert og variert kampsystem.

Det eneste problemet med spillet var at det eksepsjonelt dårlig programmert, som førte til at ytelsen fallt til uspillelige nivåer når det begynte å bli mange enheter på kartet. Av alle spillene på denne listen er det kanskje dette vi helst skulle hatt en ny versjon av.

Psychonauts

Noen ganger gjør anmeldere alt de kan for å hjelpe et spill med å gi det strålende omtaler. Så kan de som leser anmeldelsene ignorere det som om det var en bille av mikroskopisk størrelse på månen. Det skjedde med Psychonauts, kanskje det aller beste plattformspillet som er laget.

Fire Emblem

«Fire Emblem» er et av de aller, aller beste strategispillene til gamle Game Boy Advanced. Vi har store forhåpninger til den kommende DS-versjonen, men originalen holder fremdeles mål. Spillet kombinerer taktikk med rollespillelementer hvor du kan kontrollere hvilke områder figurene dine skal bli sterkere på. Uslåelig kombinasjon!

Age of Conan

Age of Conan har slitt med noen startproblemer, men det meste er nå rettet opp, og det er nå kanskje markedets beste MMORPG-spill. Spørsmålet er bare om dette spillet egentlig er undervurdert, eller om det bare har fått blandede tilbakemeldinger. Noen skryter det opp i skyene, andre slakter det. Totalt sett utvilsomt undervurdert.

Edderkoppkabal

Her kunne vi egentlig valgt nesten et hvilket som helst av standardspillene i Windows. Dette er spill som du alltid kan sette deg ned og slappe av med i 10-15 minutter og som aldri går ut på dato.

Les flere spillsaker på www.spillmagasinet.no.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere