*Nettavisen* Nyheter.

Mye festbråk etter tidligere skjenkestopp

Siste natt på byen før det nasjonale skjenkeforbudet Oslo 20200807. Fredag blir siste natt folk kan drikke alkohol på utestedene over midnatt på en stund.

IKKE ROLIGERE: At alkoholserveringen nå stanser tre timer tidligere enn før, gir ikke roligere netter for politiet. Her fra den siste kvelden før det nasjonale skjenkeforbudet. Foto: Vidar Ruud (NTB scanpix)

At alkoholserveringen nå stanser tre timer tidligere enn før, gir ikke roligere netter for politiet.

Fra lørdag 8. august ble forbudt å servere alkohol etter midnatt.

Over hele landet melder politiet om festbråk og forstyrrelse av natteroen. Mange festglade ungdommer, som pleier å gå ut ved 23-tiden, har heller hele festen hjemme, forteller en operasjonsleder i politiet til NTB.

Politiets operasjonsleder i Trøndelag, Ole Petter Hollingen, opplyser til Dagbladet at de har loggført 84 henvendelser på forstyrrelse av nattero og festbråk, og at det er langt mer enn normalen.

Les også: I Bergen mottok politiet 50 meldinger om festbråk natt til lørdag

I Vest politidistrikt har de også hatt en travel søndagsnatt. Mellom klokken 23 og 5.30 registrerte de 65 oppdrag relatert til festbråk og forstyrrelse av natteroen i Bergen og omegn.

– Vi rakk ikke å rykke ut på alle meldingene, men har avsluttet en del fester med muntlige pålegg, sier operasjonsleder Knut Dahl-Michelsen.

Frustrerte naboer

I Oslo har politiet ikke grunnlag for å si at de har roligere netter enn ellers etter at skjenkingen nå stanser tre timer tidligere enn vanlig.

– Vi har færre oppdrag knyttet til utelivsproblematikk, men det er ingen tvil om at vi har fått flere telefoner fra frustrerte naboer om feststøy enn ellers, sier operasjonsleder Rune Hekkelstrand i Oslo politidistrikt til NTB søndag morgen.

I Sørvest politidistrikt har politiet fått inn rundt 50 meldinger om forstyrrelse av natteroen i tidsrommet fra 22.30 til klokken 3.00.

Les også: Politiet med klar oppfordring til foreldre: - Snakk med barna dine!

– Vi har vært på svært få av disse fordi vi har hatt andre mer prekære oppdrag. Etter midnatt flyttet utelivet seg til matbodene i Stavanger sentrum og her serveres det mat til klokken 4 og der fortsetter gjerne festen for mange, sier operasjonsleder Jøran Solheim til NTB.

Ap-Raymond vil ha dialog om skjenketider

Tirsdag sa byrådsleder Raymond Johansen (Ap) at regjeringen bør se på beslutningen om å stenge alkoholservering på utesteder ved midnatt.

Han sa at han forstår at det er et ønske om å bremse alkoholservering. Men han stiller spørsmål ved om dette er riktig vei å gå.

– Jeg ønsker en dialog om begrensninger i skjenketider fungerer etter hensikten, sa Johansen på en pressekonferanse om smittevernsituasjonen i Oslo tirsdag.

– Kanskje er det bedre at intakt skjer i kontrollerte former enn i private hjem og i offentlige parker, sa han.

(©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.