RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Mye krutt, lite BANG

Sist oppdatert:
Problemet med gode ideer er at de kjapt degenerer til hardt arbeid. Det arbeidet er ikke gjort i «The Outfit».

(Spillmagasinet): Da jeg så «The Outfit» for første gang i Los Angeles i 2005, ante jeg ugler i mosen.

Guide:GODE skytespill til Xbox 360.

Alle bildene fra spillet i bunn av saken.

De to, tre gutta som vanligvis snakker seg varme og hese om spillet de lager, var erstattet med en ung, innleid jente som leste opp stikkord til en videosnutt.

Nå i ettertid kan det se ut som om presentasjonen var typisk for engasjementet som er lagt ned i «The Outfit».

Lite gjennomført

Grunnen til at jeg stod i kø foran visningen av «Outfit» var at spillet høres ut som en god idé: Et lite selvhøytidlig actionskytespill fra andre verdenskrig som henter inspirasjon fra strategispillene.

Arkadestilen er påfallende med høyt tempo, aldri et spørsmål om hva du skal gjøre og alt i spillet er en repetisjon av det samme temaet.

Litt for repeterende viser det seg. I hvert eneste av oppdragene skal du gjøre fire ting: Overta de tre bygningen som gir deg tilgang til nytt utstyr og radiosender og drep alle nazistene.

Oppdragene er pakket inn i en mildt underholdende historie, men i praksis gjør du det samme om og om og om og om igjen.

Ekstra hot tank og en bazooka, takk.

Strategielementene er spillets høydepunkt, men heller ikke her har utviklerne lagt ned nok arbeid.

Hver gang du dreper en nazi, ødelegger noe eller tar over en bygning får du klingene mynt du kan kjøpe mer utstyr og forsterkninger for.

Du bestiller ved hjelp av en oversiktelig og fin meny, og utstyret droppes fra et fly nærmest umiddelbart. Enkelt og elegant.

Møter du for eksempel en seig stridsvogn bestiller du et par panserbrytende kanoner som (i teorien) gjør kort prosess på nazimonsteret.

Problemet er at dine modige hjelpere ikke er spesielt glupe, og kan ofte bli stående bak kanonen uten å løsne et eneste skudd. Eller de dør før de kommer frem til kanonen (kanon og person lander litt fra hverandre). Og er han død, vil ikke de andre soldatene ta over.

Du kan betale for en ny - og like dum - fyr, eller du kan gjøre som vanlig og fikse biffen selv.

I god strategiånd kan du bestille hauger av kanoner og maskingeværtårn og la dem passe på et viktige punkt, mens du går videre. MEN: I og med personellet ditt er idioter klarer de sjelden å hamle opp med en håndfull fotsoldater på egen hånd, og det ender opp med at fienden tar over alt DITT utstyr.

Mer og mer irriterende

Det er klart at du nå begynner å irritere deg over de 700 kronene du brukte på dette spillet, men det skal bli verre.

Hvert eneste spill til Xbox 360 kan gi deg rundt 1000 poeng til sammen, som legges til din totale gamerscore. I «The Outfit» får du poeng ved å ta ulike medaljer.

Men disse medaljene får du ikke ved å fullføre oppdrag, du får dem ved å finne hemmeligheter på hvert brett. Det i seg selv er ikke så galt, men noen ganger er de godt gjemt og siden spillet autolagrer uten mulighet til å spill oppdrag om igjen resulterer det i mange tapte medlajer.

Legg til ubalanserte våpen (en pistol en bazooka har omtrent samme effekt på soldater) og en håpløs kontroll av kjøretøyene og du har et spill et stykke under pari.

Les flere spillsaker på våre spillsider.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere