RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Mye mer silikon i 2005

Sist oppdatert:
I 2003 gjennomgikk 6377 kvinner og 752 menn plastiske operasjoner i Norge. I fjor økte disse tallene betydelig, og i år blir det enda flere.

Nakenmodellen Aylar (bildet) er en av dem som har lagt seg under kniven nylig. Mange av hennes medsøstre vil følge etter i 2005.

I en spørreundersøkelse på TV 2 Nettavisen høsten 2004 svarte hele 50 prosent at de ønsket seg plastisk kirurgi til jul. Ifølge Jeanette Pedersen ved Colosseumklinikken i Oslo setter deres etiske retningslinjer og forpliktelser en effektiv stopper for de plastiske julepresangene.

- Vi er ganske klare på etikk når det gjelder gavekort. Vil mannen betale for konas operasjon må han gjerne gjøre det, men vi tar avstand fra det og har alle våre pasienter inne til konsultasjon, sier hun til side2.no.

Betydelig økning i brystoperasjoner
Hovedtyngden av Colosseumklinikkens pasienter er kvinner i alderen 30-50 år som har fått barn, og som ønsker å fikse på kroppen slik at den ser ut slik som den gjorde før.

- Men det var en betydelig økning i brystoperasjoner og fettsuging i 2004, og denne trenden vil nok fortsette utover i 2005, opplyser Pedersen.

Mennene legger seg også under kniven
Tidligere har det stort sett bare vært kvinner som har lagt seg under kniven hos plastiske kirurger. Sakte, men sikkert kommer også mennene nå etter.

- Mennene ønsker ofte å få utført fettsuging av mage, øyelokkoperasjoner og fettsuging av bryst, sier Pedersen til side2.no.

Ønsker seg kropp som stjernene
I Storbritannia føler stadig flere jenter seg nærmest forpliktet til å bli så lik kjendiser med «perfekte» kropper som mulig, melder BBC.

Jentenes forbilder når det gjelder kropp er ofte profilerte kjendiser, og øverst på listen over hvem unge jenter har de mest perfekte kroppene finner vi navn som Jennifer Lopez, Beyonce, Britney Spears, Christina Aguilera og Jamelia.

«Vanlig» med silikonpupper
Pedersen mener at en av årsakene til at stadig flere velger å gjennomgå plastiske operasjoner er at dette de siste årene har blitt stadig mer vanlig og sosialt akseptert.

To av dem som den siste tiden har vært svært villige til å vise frem sine silikonbryster er Aylar Lie og Lene Aleksandra Øyen. Colosseumklinikken er skeptiske til å ta imot pasienter som kommer med ønsker om å se ut som en kjendis.

- Vi kan ikke hjelpe jenter som kommer til oss med ønske å se ut som en kjendis. Til tross for at jenter som Aylar og Lene Aleksandra har vært mye profilert har vi ikke merket en eksplosiv økning relatert til disse to, men det er en jevn økning av henvendelser hele tiden. Brystoperasjoner er klart mest populært hos våre kunder, sier Pedersen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere