*Nettavisen* Nyheter.

Mye moro med mini ninja

Foto: (IO Interactive/Eidos)

«Mini Ninjas» byr på mange timer god underholdning.

25.09.09 12:29

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: (IO/Eidos)

(Spillmagasinet): Actioneventyret «Mini Ninjas» er utviklet av danske IO Interactive og markerer en ny retning for selskapet. Brutal action, som i utviklernes «Hitman»-spill, er byttet ut med langt mer koselige og familievennlige saker.

Du tar kontroll over den late ninjaen Hiro, som sammen med fem ninjavenner skal redde spillverdenen fra en ond samurai. Slemmingen bygger opp en stor hær gjennom å forvandle dyr til fiender, og du skal sette en stopper for planene.

Bra start

Alt begynner veldig bra. Den tegnede grafikken er nydelig, samtlige figurer (selv fiendene) er sjarmerende og omgivelsene varierte, strålende og en fryd å utforske. «Mini Ninjas» byr på en hel haug ting du kan samle på og de fleste er nyttige. Hvis du er som meg kommer det til å gå med mye tid på bare å løpe rundt og lete.

Blant annet finner du ingredienser som du kan bruke til å lage gjenstander, diverse bonusgjenstander og magier. Hiro kan etter hvert utføre mye mer enn de tradisjonelle sverdangrepene, for eksempel lærer han seg å ta over kroppen til dyr og fremkalle lyn.

Se gameplay fra «Mini Ninjas»
(Artikkelen fortsetter under videoen)

HTML EMBED

Ensformige kamper

Dessverre er det ikke så ofte at du trenger å bruke noen av magiene, fiendene og bossene er lette og Hiros standardangrep fungerer fint. Et annet minus med at Hiro er så effektiv er at de fem andre ninjaene bare blir brukt en sjelden gang, med andre ord føles de litt overflødige. Jeg kunne godt tenkt meg at IO hadde vært flinkere her, fiendene er mange og sånn som spillet er nå blir kampene etter hvert ensformige.

Kanskje er dette en konsekvens av at IO vil favne så brett som mulig og ikke lage et for komplisert kampsystem, «Mini Ninjas» passer for hele familien. Kontrollen er intuitiv, vanskelighetsgraden helt passe og humoren god og ufarlig.

Klikk på bildet for å forstørre.

Tynn historie

En ting som er svakt uansett om man er nybegynner eller ei, er historien. «Mini Ninjas» sin er forutsigbar og repeterende, når du har bekjempet bossen i en by bærer det videre til området rundt neste for å gjøre det samme. Med de sjarmerende figurene, det gode stemmeskuespillet og de flotte omgivelsene kunne godt IO gjort litt mer ut av fortellingen.

Likevel, å klage på historien i «Mini Ninjas» blir litt som å sutre over den i «Super Mario». Alt i alt er spillet et sjarmerende familieeventyr som har noen svakheter, men som kommer til å by på mange timer med god underholdning.

«Mini Ninjas» er tilgjengelig på PC, PS3, Xbox 360, Wii og Nintendo DS.

Les flere saker om spill på forsiden av Spillmagasinet.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.