Mye negativt om Statoil i september

Bråket i Statoil har gitt seg utslag i mediene. 2197 artikler ble skrevet om selskapet i august over 70 prosent av artiklene var negativt vinklet.

20.06.08 11:03

- Månedens tall er ekstreme i den forstand at Statoil har fått seks til syv ganger så mye medieomtale som i august. Men samtidig er dette et typisk medietrykk for et selskap som er i hardt vær. Det som er overraskende er at Statoil-saken har hatt mange andre mediesaker som Anna Lindh- og Åsne Seierstad-sakene å konkurrere med. Her har Statoil tatt en stor del av kaken, sier medieanalytiker Nils Petter Strømmen hos Observer Norge til Dagens Næringsliv.

Nils Petter Strømmen hos Observer mener at en annen effekt av mediekjøret mot Statoil er at andre store selskaper kan ha havnet i Statoils medieskygge.

Til sammen ble Statoil omtalt i 2197 artikler i forrige måned. 1580 av disse var negativt vinklet, viser tall fra Observer Norge. Det er langt flere artikler enn neste selskap på listen over de mest omtalte selskapene. Norsk Hydro er omtalt i totalt 505 artikler, hvorav kun 98 var negativt vinklet.

- At det har vært fire ganger så mye avisomtale av Statoil som av nummer to - Hydro - skyldes vel i stor grad at Hydro ikke har hatt store kontroversielle saker. Men et så sterkt medietrykk og søkelys på Statoil letter nok i tillegg medietrykket for lignende aktører, sier han til DN.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.