RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Mye skrik og langt fra gull for Shaherkani

Sist oppdatert:
London (NTB): Wojdan Shaherkanis OL-debut ble foranlediget av knallharde og langvarige forhandlinger om hodebekledning. Så var det over på 82 sekunder.

Etter press fra Den internasjonale olympiske komité lot Saudi-Arabia seg overtale til omsider å sende sine to første kvinnelige deltakere til OL, og Shaherkani var en av dem. Men deltakelsen holdt på å gå i vasken på grunn av Det internasjonale judoforbundets forbud mot hodeplagg i konkurranse.

I dag etter dag var det hard front mellom idrettsmyndighetene og den saudiarabiske troppen, som insisterte på at hun skulle få bruke hijab. Ellers ville hun ikke få lov til å delta.

Til sist ble det oppnådd kompromiss om en type hodeplagg som var akseptabel for begge parter, og alt var duket for at hun fredag skulle bli historisk som første saudiarabiske kvinne i OL.

Hun var tydelig nervøs da hun kom ut på matten med noe som lignet en badehette på hodet. Et drøyt senere var det over da Melissa Mojica fra Puerto Rica hadde avgjort 1.-rundekampen i 78-kilosklassen.

- Jeg er glad og beæret over å ha deltatt i OL, og jeg kommer til å fortsette å drive denne idretten, sa den 16-årige tungvekteren. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere