– Store mengder snø og glatt vei fører mandag kveld til at flere linjer har store problemer, og en kan regne med forsinkelser og innstilte turer på kort varsel, skriver Skyss i Bergen.

Les også: Mandag kommer snøen til Sør-Norge – snøkaos i nord

Rute 44 vil ikke lenger kjøre opp og ned Nipedalsbakken grunnet glatt vei. På rute 11 er alle turer midlertidig innstilt grunnet snøfall og glatt vei ved Starefossen.

Over kvelden og natt til tirsdag er det også meldt snø flere steder over hele Østlandet.

5-15 cm

Derfor har Meteorologisk institutt også sendt ut et gult farevarsel, noe det allerede er mange steder vest i landet.

«Fra sent mandag kveld til tirsdag formiddag er det ventet 5-15 cm snø. I de kystnære områdene vil nedbøren kunne komme som sludd eller regn», heter det i farevarselet for Østfold, Oslo, Akershus, Buskerud og Vestfold.

Statsmeteorolog Martin Granerød, vakthavende ved Meteorologisk institutt, er også ganske sikker på at prognosene kommer til å stemme.

– Det blir ganske sannsynlig snøvær gjennom hele natta. Men jeg tror det spesielt er i morgentimene at det kan bli utfordrende i trafikken, sier han til Drammens Tidende.

Les også: Meteorologen: - Venter opp mot 40 centimeter snø

«La bilen stå»

Meteorologen poengter riktig nok at det er mer nærliggende å forvente 6-7 centimeter snø enn 15 centimeter. I utgangspunktet ikke en stor mengde, men nok til å skape utfordringer så tidlig i sesongen.

– Intensiteten kommer til å være avgjørende her. Utpå natta er nok været mest intensivt, hvor vi kan få et par timer hvor det kommer et par centimeter i timen. Da snør det godt, sier Granerød.

Videre mener vakthavende at det vanligvis er mange som blir overrasket når det første ordentlige snøfallet kommer. Dermed råder han bilister som ikke har vinterdekk om å la bilen stå.