Mye spillnytt i iPhone 3.0

Apple har annonsert det nye operativsystemet til iPhone med både gode og dårlige nyhetene for spillinteresserte.

18.03.09 13:38

(Spill): Apples mobiltelefon iPhone er en av markedets mest allsidige telefoner og til sommeren kommer flere funksjoner og muligheter med oppgraderingen av operativsystemet til versjon 3.0.

For spillere innebærer dette både gode og dårlige nyheter. Den dårlige er at samtidig som Electronic Arts nå kan tilby oppgraderinger av kåken din i det kommende «Sims», så får EA i 3.0 også muligheten til å ta betalt for det.

Hittil har oppgraderinger av spill fra App Store vært gratis for spillere. På en annen side vil utviklere nå ha større grunn til å lage gode oppgraderinger, så vi får håpe at den generelle kvaliteten på spill blir bedre.

I presentasjonen av OS 3.0 nevnte Apple ingenting om en egen seksjon i App Store for såkalte premiumspill, slik Pocket Gamer tidligere har hevdet er på vei.

Apple åpner også for bruk av musikken du har lagret på telefonen i forskjellige spill.

Via Bluetooth blir det i iPhone 3.0 også mulig å koble flere telefoner sammen (peer-to-peer). Dette åpner for store flerspillermuligheter i en rekke spill. Spillutvikleren Ngmoco demonstrerte peer-to-peer-mulighetene med det «Nintendogs»-lignende spillet «Touch Pets» og skytespillet «Live Fire».

Den omtalte push-funksjonen i systemoppdateringen sørger også for at du kan få utfordringer i et spill mot en annen spiller. For eksempel.

iPhone 3.0 lanseres etter planen sommeren 2009 og er gratis for iPhone-brukere. Eiere av iPod Touch må betale 10 dollar, eller rundt 70 kroner for oppgraderingen.

På forsiden av Spillmagasinet finner du flere saker om spill.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.