*Nettavisen* Nyheter.

Mye vær i vente

Foto: Marit Hommedal / SCANPIX

Med regn, sludd og kraftig vind er det ikke mye som minner om vår i Norge. Sjekk været hos deg her.

23.05.05 17:16

Det har vært variabelt vær over hele landet den siste uken, og det ser ikke ut til å bli noe bedre med det første.

Mye regn
- Det blir stort sett samme prosedyre denne uken som i den forrige hva været i Sør-Norge angår, sier meteorolog ved Storm Weather Center, Inge Johannessen, til TV 2 Nettavisen.

Til og med torsdag blir det for denne landsdelen mye regn, noen gløtt av den etterlengtede solen innimellom, og så nye regnskyll.

Det blir dermed mye skiftende vær, men temperaturene holder seg tosifret - hele Sør-Norge vil få temperaturer mellom 10 og 17 grader den kommende uken.

Uvær på vei
Det blir ikke stort bedre i Nord-Norge - heller en hel del verre.

Et hissig lavtrykk kommer fra Midt-Sverige, og tømmer seg godt over Finnmark og Troms. Det begynner som regn i Midt-Norge og Nordland tirsdag ettermiddag, og natt til onsdag trekker det seg lengst nord.

- Det blir massevis av nedbør og sludd, og vind i sterk kuling til liten storm på onsdag. Det er et lavtrykk av den forbigående sorten, og er mer eller mindre overstått ved middagstider onsdag, men det er ganske voldsomt mens det står på, sier Johannessen.

Det er ikke de samme vårtemperaturene i Nord-Norge. Her blir det nemlig mellom tre og åtte plussgrader de nærmeste dagene.

Sjekk været og temperaturene der du bor her.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.