RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Mye vann i DNOs siste brønn(Ny2)

Sist oppdatert:
Oljeselskapet DNO sliter med et stort vaninnslag de den nyeste brønnen i Jemen, samtidig påbegynner selskapet nå boring av et mulig nytt "Tasour"-felt
Nytt: Kommentar fra adm. direktør

Den siste i rekken av nye produksjonsbrønner på Tasour-feltet i Jemen, Tasour #9, er foreløpig ikke helt vellykket for DNO.

Ifølge partneren Transglobe Energy, så er produksjonen fra brønnen for øyeblikket sterke 7.5000 fat pr. dag, men 82 prosent av volumet er bare vann. Den reelle oljeproduksjonen ligger dermed kun på omkring 1.5000 fat pr. dag fra brønnen som er en østlig utvidelse av feltet.

DNO har i en egen melding ikke omtalt problemene med vanninnslag.

- Alle brønnene på Tasour produserer vann, men oljeproduksjonen på Tasour #9 er noe lavere enn man hadde ventet. Det henger sammen med at balanse i feltet endres noe nå det settes nye brønner, sier adm. direktør Ehelge Eide i DNO i til iMarkedet.

Brønnen skal ha truffet den oljeførende produksjonssonen Qishn S-1A og den andre Qishn-sonen i en strukturelt høy posisjon, men over det kjente nivået for olje og vann kontakt.

Det jobbes nå med evaluering for å avdekke vannkilden som kan komme fra et lavere nivå i brønnen. Tasour-feltet produserer nå omkring 20.000 fat pr. dag. DNO er operatør og har en eierandel på 38,95 prosent.

- Noen ganger kan det gjøres noe, sier Eide.

Han opplyser også at mye av vannet injiseres i felte igjen for å holde opp produksjonen og trykket.

Mer boring

DNO har påbegynt boring av den første brønnen på blokk 43 i Yemen. Brønnen er planlagt boret til omkring 2.200 meter og skal teste en struktur som har et potensial på størrelse med Tasour-feltet. Boringen er ventet å ta omkring 20 dager. DNO er operatør og har en eierandel på 75 prosent i blokken.

- Det er boret flere brønner i området, men dette er den første i denne strukturen som vi borer, sier Eide.

Plasseringen av brønnen er basert på selskapets erfaringer fra Tasour og Sharyoof, og ny og gammel seismikk. Eide vil ikke i gi noe anslag for sannsynligheten for at man finner olje.

- Det finnes ingen garantier når det gjelder leteboring, sier Eide, som planlegger bring av flere brønner på blokken.

Økt potensial på Tasour og Sharyoof

Det vil også bli boret mer på Tasour-feltet etter at de siste produksjonsbrønnene har avdekket nye interessant strukturer. Det jobbes nå med tolkning av nye seismikk og opptegning av nye strukturkart. Det er ventet at den neste brønnen vil bli boret i den vestlige delen av feltet en gang i juni.

- Vi ser potensial for mer olje i vest. og vil bore etter at blokk 43 er ferdig, sier Eide.

Videre planlegger DNO også boring på en satellitt til Sharyoof-feltet på blokk 53. Det vil skje etter de to foregående boringene. DNO er med eier i blokken med en andel på 24,45 prosent.

- Dette er en separatstruktur, men likevel så nær hovedfeltet at den kan knyttes opp direkte, sier Eide, som sier at dersom det blir funn så vil det øke ressursene på blokken.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere