RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Mykere fronter i Kiev

Sist oppdatert:
Kiev (NTB-AFP-Reuters): I Kiev er demonstranter løslatt og okkupasjonen av rådhuset over. Utenriksminister Børge Brende (H) sier utviklingen er positiv.

Søndag kveld kunngjorde ukrainske myndigheter også et amnesti for demonstranter som var siktet for lovbrudd i forbindelse med de omfattende protestaksjonene i landet.

- Det er positivt at ukrainske myndigheter har løslatt en rekke varetektsfengslede demonstranter, og at demonstrantene og opposisjonspartiene har overlevert byadministrasjonen i Kiev til bymyndighetene, sier utenriksminister Brende.

I to måneder har rådhuset i Kiev vært okkupert av demonstranter som følge av konflikten mellom regjeringen og opposisjonen i Ukraina. Okkupasjonen startet i desember etter at president Viktor Janukovitsj måneden før avlyste en samarbeidsavtale med EU i siste time.

Søndag begynte imidlertid demonstrantene å forlate bygningen. Det skjedde etter at 243 personer som hadde blitt pågrepet i forbindelse med demonstrasjonene i Ukraina, ble løslatt fredag. Påtalemyndigheten uttalte da at siktelsene blir droppet så snart demonstrantene som har okkupert flere offentlige bygg, avslutter sine aksjoner.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere