RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Myndighetene mener færre kjøper sex

Oslo (NTB): Justisdepartementet mener at loven som forbyr kjøp av sex, har virket etter hensikten, og at det er blitt færre sexkunder i Norge.

Det slår statssekretær Astri Aas-Hansen i Justisdepartementet fast, etter at Aftenposten denne uken skrev om prostituerte «Victoria» som fortalte at hun nå selger mer ekstrem sex og ser seg nødt ti å ta inn potensielt farligere kunder.

- Det var faktisk en svær debatt om dette på forhånd. Vi var oppmerksomme på at det kunne bli mer utrygt når mer av markedet ble flyttet innendørs. Så visste vi også at særlig de rusavhengige norske jentene på gata fortalte om en utvikling med vold og at de måtte gå med på mer ekstrem sex samtidig som prisene ble lavere da det kom flere prostituerte på markedet. Med færre kunder kan dette nå ha flyttet seg inn hvor de prostituerte i større grad må gå på akkord med personlig sikkerhet og sine egne grenser. Det ser jeg. Derfor er det bevilget 10 millioner kroner til å gi dem tilbud om bl.a. yrkeskvalifisering slik at de kan tjene penger utenfor prostitusjon, sier Aas-Hansen til avisen. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere