RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Myrseth er skeptisk til utsiktene

Sist oppdatert:
Selv om markedet holder seg godt er Orion-analytiker Stig Myrseth bekymret for utviklingen i den amerikanske økonomien. Les om hans syn på aksjemarkedet her
Mandag var Orion Analyse og Stig Myrseth var ute med sin mandagsrapport og skriver at de er noe bekymret for utviklingen i den amerikanske økonomien. I Oslo kan en overkjøpt børs fort lede til et tilbakeslag, ved en rekyl i oljeprisen.

- Med over 60 prosent av børsverdien i oljerelaterte aksjer er oljeprisen den viktigste kursdriveren på Oslo Børs. Denne er for tiden på hyggelige nivåer, og langsiktige oljepriser viser at markedsaktørene tror oljeprisen vil holde seg sterk, skriver Orion Securities i sin modellportefølje.

Orion skriver at faren for oljeprisen er de politiske forholdene. De fundamentale forholdene viser at petroleumslagrene i OECD-området har økt i 16 kvartaler på rad, og at det ikke er mangelen på olje som holder prisene oppe.

- Frykt for forsyningsavbrudd i Iran og Nigeria har vært den viktigste understøttende faktoren i det siste. På en overkjøpt børs vil en rekyl i oljeprisen fort lede til et tilbakeslag. Vedvarer dagens høye oljepriser, er det imidlertid liten grunn til å frykte nedsiden. Både Hydro og Statoil handles til en P/E på 9 på inneværende års inntjening om man legger terminprisene til grunn. Slike multipler er ikke noe kjennetegn ved aksjer med stor fallhøyde.

Økt skepsis

Utviklingen i den amerikanske økonomien øker skepsisen i markedet. De amerikanske styringsrentene stiger og faren for press oppover i langrentene er også økende. Robust vekst, himmelfarten i råvaremarkedet og den sterke oljeprisen kan lett utløse inflasjonsfrykt som driver obligasjonsrentene i været.

- Når det gjelder utsiktene fremover, har vår skepsis økt i det siste. Dette gjelder særlig utenlandske børser og i noe mindre grad norske aksjer. For Wall Street er det særlig utviklingen i inntjeningsestimatene som bekymrer. Ventet EPS på S&P 500 har tendert sidelengs i underkant av 85 dollar siden midten av desember, og dermed er ikke stigende resultater en kilde til styrke i samme grad som før, skriver Orion i analysen.

Bytter ut gull med IT

I sin modellportefølje har Orion valgt å ta inn Tandberg Storage aksjen. Gullselskapet Crew har måttet vike for å gi plass til Tandberg Storage.

Selskapet seiler nå opp som en av børsens mest spennende vekstmaskiner og har i løpet av kort tid hanket inn OEM-avtaler med samtlige større aktører, skriver Orion i sin analyse.

Dette er Orion-porteføljen:

* Norwegian
* Petrolia Drilling
* Aker
* Data Respons
* Active 24
* IMSK
* Kitron
* Hjellegjerde
* Olav Thon
*Tandberg Storage.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere