RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Myrseth maner til forsiktighet

Sist oppdatert:
Analytiker Stig Myrseth i Orion mener at den høye oljeprisen gjør at investorene bør være forsiktige i det korte bildet. Les mer her:
Orion Securities skriver i denne ukens modellportefølje at Oslo Børs var i rekordform i forrige uke til tross for at oljeprisen uken sett under ett hadde en flat utvikling. Optimismen preget også utenlandske børser selv om oppgangen var langt mer nølende enn i Oslo.

- Som alltid er det oljeprisen som må analyseres for å avdekke den videre utviklingen på Oslo Børs. Denne holdt seg godt oppe i forrige uke støttet av en amerikansk lagerrapport som viste et fall i lagrene. Videre forverres situasjonen i Nigeria stadig, og produksjonsbortfallet har nå kommet opp i 600.000 fat per dag, skriver Orion.

- Som aksjeinvestor er det viktig å ikke ensidig fokusere på spotprisen, ettersom det er langsiktige oljepriser som betyr mest, og i den forbindelse er det oppmuntrende at 2010- olje har stabilisert seg omkring 65 dollar. Så lenge den holder seg rundt dette nivået, er nedsiden begrenset på Oslo
Børs.

- Det er ikke mange som over tid treffer i sine analyser av oljeprisen. Finansanalytikere har lett for å legge for stor vekt på de fundamentale forholdene i det fysiske markedet, men realiteten er at det i stor grad har vært politikk som har bestemt utviklingen det siste året. Vår følelse er imidlertid at Nigeria-uroen er godt inndiskontert på dagens nivå i oljeprisen, og vi venter derfor et prisfall om ikke situasjonen forverres drastisk i Iran eller Irak, fortsetter meglerhuset i morgenrapporten.

Maner til forsiktighet

- Sett i lys av det forannevnte maner vi til forsiktighet i det korte bildet. Dette støttes av flere tekniske faktorer som runde nivåer som 400 representerer ofte barrierer ettersom høydeskrekken vil gis ny næring når hovedindeksen passerer denne milepælen.

Myrseth trekker også frem faktoren om at de toneangivende utenlandske indekser som AMEX Oil og PHLX Oil Service ikke har bekreftet de siste toppene på Oslo Børs.

- Til sist er det vel verd å merke seg at det ikke lenger bare er oljerelaterte aksjer som går. Faktisk har teknologi vært den sterkeste sektoren på Oslo Børs siden begynnelsen av februar. Svakeste bransje har i lang tid vært shipping, avslutter Orion i morgenrapporten.

Porteføljen

Siden forrige uke har Orion tatt inn gullselskapet Crew inn i modellporteføljen. En raskt økende gullproduksjon vil sende omsetning og inntjening i været fra neste år. Crew fremstår i økende grad som en oppkjøpskandidat med dagens lave vurdering, er blant begrunnelsene som trekkes frem. Videre ser Orion en rekke kurstriggere i månedene fremover som kan sette fart i kursutviklingen.

Fortsatt sitter Orion med en del kontanter i sin modellportefølje. Oslo Børs er overkjøpt, og dette skaper risiko for tekniske rekyler. Den større trenden er fortsatt opp, og eventuelle tilbakeslag vil skape kjøpsmuligheter. Videre velger Orion å holde en viss kontantandel i påvente av nye investeringsmuligheter.

Orion Securites modellportefølje

* Active 24
* Crew
* Kitron
* Olav Thon Eiendomsselskap
* Norske Skog
* SuperOffice
* Scorpion Offshore
* Resten er kontanter

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere