RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Myrseth nøytral til børsen

Sist oppdatert:
Orion-analytikeren tror ikke Oslo Børs kan holde følge med festen ved utenlandske børsene.
Analysesjef Stig Myrseth i Orion Securities er nøytral til Oslo Børs. Begrenset oppside som følge av en svekket oljepris samt utsikter til høyere rente gjør at analytikeren ikke venter noen betydelig oppgang.

Orion er mer positiv til de toneangivende utenlandske børsene. Meglerhuset beholder sitt positive grunnsyn og venter at klimaet vil holde seg stabilt godt. Rolige renter og gode resultatrapporter gjør at aksjer fremstår som undervurderte i de fleste land med dagens rentestruktur.

- Bildet er ikke fullt så positivt på Oslo Børs. En svak dollar og noe svekket oljepris begrenser oppsiden i børslokomotiver som Statoil. Videre er renteklimaet mindre gunstig enn i utlandet, og disse forholdene gjør at vi lander på et nøytralt markedssyn, skriver Orion i Dagens Analyse.

I midten av forrige uke røk Aker Kværner og Playsafe ut av modellporteføljen. Disse er foreløpig ikke blitt erstattet, og dermed er det åtte aksjer og 20 prosent kontanter som utgjør porteføljen.

Aker Kværner blir lempet ut etter at aksjen brøt teknisk støttenivå. Orion tok dermed et lite tap i aksjen. Oppkjøpet av Playsafe gjør at Orion tar aksjen ut av modellporteføljen. Investeringen ga en gevinst på 64 prosent.

Orions modellportefølje

* Simrad Optronics
* Petrolia Drilling
* CanArgo
* Kitron
* Scorpion Offshore
* Blom
* Crew Minerals
* CorrOcean
+ 20 prosent kontanter

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere