RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Myrseth rømmer ikke børsen

Sist oppdatert:
Orions Stig Myrseth er fortsatt skeptisk, men mener likevel det ikke er riktig å rømme børsen. Les hvorfor her:
Orion-analytikeren Stig Myrseth er fortsatt opptatt av at dollaren fortsetter å svekke seg, mens de norske oljeaksjene holder seg sterke. Oslo Børs steg fulgte de utenlandske børsene opp i forrige uke, selv om aksjene her hjemme var langt sterkere enn hva tilfellet var i forrige uke.

- Når det gjelder utsiktene for de neste par ukene, er vi skeptiske. Faren for tilbakeslag fremkommer tydeligst ved å sammenligne utviklingen i norske oljeaksjer med sine utenlandske motparter målt i norske kroner. Som det fremgår, ligger sammenlignbare amerikanske selskaper godt under toppen fra januar, og de falt faktisk markert i april som følge av en svak dollar, skriver Orion i sin morgenrapport.

- Selv om Shtokman kan forklare noe av styrken i Statoil og Hydro, har vi vanskelig for å se at denne faktoren alene kan forsvare oppgangen. Mye kan derfor tyde på at Oslo Børs har bevegd seg foran kurven, og dette gjør at risk/reward-forholdet ikke er utpreget gunstig. Det smånegative bildet underbygges av teknisk analyse. Som det fremgår, har A/D-linjen ikke holdt tritt med hovedindeksen den siste uken, og dette viser at det er færre og færre aksjer som deltar i oppgangen, skriver Orion.

Tror på SMB

Myrseth & Co mener at det er på tide å få øynene opp for de små og mellomstore selskapene.

- Selv om hovedindeksen er i et toppområde, er det ikke nødvendigvis riktig å rømme børsen. Får vi en sidelengs konsolidering, vil vi etter alle solemerker bli vitne til et kraftig rally i små og mellomstore selskaper. Disse kommer gjerne i bølge to etter at de store børslokomotivene har gått fra seg.

Tar inn Ganger Rolf

Orion Securities har tatt inn Ganger Rolf i modellporteføljen med bakgrunn i høy NAV-rabatt og selskapets eksponering mot spennende bransjer som rigg og vindmølleenergi.

Selv om valget kunne like gjerne falt på tvillingen Bonheur er det Ganger Rolf som har fått tillit fra Orion.

- Hvorvidt man kjøper Ganger Rolf eller Bonheur er hipp som happ ettersom oppsiden i forhold til vårt målområde i begge tilfeller er 43 prosent, skriver Orion i analysen.

Det er på bakgrunn av nye verdianslag på tvillingenes investeringer i vindmøllepark som gjør at Orion har valt å heve kursmålene i Bonheur og Ganger Rolf. For å gi plass til Ganger Rolf må Norske Skog vike. Selv om Orion motvillig tar Norske Skog ut av porteføljen hadde investeringen i skogselskapet en gevinst på magre 1 prosent.

Synnøve Finden

Synnøve Finden ble også tatt inn modellportefølje i forrige uke.

- Alle dårlige nyheter ligger nå bak oss, mens mange positive nyheter er i vente. Nøkkeltallene viser at aksjen er tydelig underpriset og forsvarer en kurs på 50-tallet. I tillegg er visibiliteten blitt mye bedre, og dette skaper økt trygghet for caset, begrunner Orion Securities på valget.

Orion venter også at melkeprisen vil bli betydelig lavere fra 1. januar 2007, samt at de venter bedre utsikter etter at det er blitt slutt på dyr leieproduksjon.

Orion Securities modellportefølje

* Active 24
* Crew Gold Corporation
* Kitron
* Olav Thon Eiendomsselskap
* SuperOffice
* Scorpion Offshore
* Eastern Drilling
* Norse Energy
* Synnøve Finden
* Ganger Rolf

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere