RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Myrseth satser videre på Hjellegjerde

Sist oppdatert:
Under tittelen Game Over - eller tidenes kjøpsmulighet er meglerhuset Orion Securities ute med en ny analyse på møbelprodusenten Hjellegjerde. Les mer her:
Tidligere i dag meldte meglerhuset at de kunne komme til å revurdere sin anbefaling i aksjen. De skulle snakke med ledelsen i selskapet før de bestemte seg for om aksjen skulle beholdes i sin modellportefølje.

Aksjekursen i Hjellegjerde har vært presset den seneste tiden grunnet en rekke oppslag i media. Det har vært stilt en del spørsmål vedrørende noen flaggemeldinger til en av selskapets største aksjonærer. I analysen skriver meglerhuset at en mindre andel av aksjene kjøpt av et styremedlem har blitt tvangssolgt uten at dette har blitt meldt til børsen.

En annen sak som har vært oppe i media relaterer seg til eiendomsverdiene. Orion Securities har snakket med ledelsen i Hjellegjerde og fremhever at selskapet har bokførte eiendomsverdier på 85 millioner kroner, og i følge ledelsen er det merverdier på minst 50 millioner kroner utover bokført verdi.

- Storparten av merverdiene knytter seg til anlegget i Sykkulven. I følge uavhengige aktører (takstmenn) er dette verd betydelig mer enn den bokførte verdien på 44 millioner kroner. Anlegget i Stordalen er bokført til 25 millioner kroner, men taksten på dette er lavere som følge av at det er flere ledige industrilokaler i området. De siste 16 millionene relaterer seg til lageranlegg i Tyskland og USA samt et produksjonsanlegg i Thailand. Selskapet har ikke vurdert markedsverdien av disse, men det er grunn til å anta at de er høyere enn de bokførte verdiene, skriver Orion i sin analyse.

Verdien i eiendommene i Norge, er i følge analysen avhengig av videre drift ved anleggene.

- Når det gjelder eiendommene i utlandet, har disse alternative anvendelsesområder, og disse vil kunne selges om ledelsen ønsker det. Selv om verdien av anlegget i Stordalen settes lik null, viser våre beregninger at det er merverdier på minst 40 millioner kroner i forhold til de bokførte verdiene. Dette gir samlede eiendomsverdier på minst 125 millioner kroner, noe som utgjør 46 prosent av dagens børsverdi, fortsetter meglerhuset i sin redegjørelse til sine kunder.

Meglerhuset ser ingen grunn til å revurdere sin sterke kjøpsanbefaling og opprettholder kursmålet på 65 kroner aksjen. De siste dagers nedtur har ikke sin bakgrunn i fundamentale forhold og representerer således en attraktiv inngangsbillett til aksjen.


Oppsummering:
Anbefaling: Kjøp Kursmål: 65 kroner pr. aksje
Meglerhus: Orion Securities
Dato: 30. januar 2006

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere