RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Myrseth tar gevinst

Sist oppdatert:
Analysesjef Stig Myrseth i Orion velger å høste gevinster på børsen. Porteføljen er slanket og kontantandelen har økt betydelig.
- Etter de siste ukers himmelfart på børsen velger vi å høste noen gevinster, skriver Orion Sercurities i sin begrunnelse for hvorfor fire aksjer ryker ut av modellporteføljen.

Analysesjefen i Orion har ikke erstattet aksjene som er blitt lempet ut og dermed sitter meglerhuset igjen med rundt 40 prosent kontanter i sin portefølje.

Det er aksjene Crew, Storebrand, Jinhui Shipping og Norske Skog som ofres. Investeringene ga gevinster på henholdsvis 30 prosent, 47 prosent, 37 prosent og 7 prosent.

- Overkjøpte børser

- Etter det siste halve årets rally er de globale aksjemarkedene overkjøpte, og faren er at den siste tidens oppgang i langrentene kan utløse en korreksjon. Selv om dette ikke kan utelukkes, opprettholder vi likevel vårt positive grunnsyn som baserer seg på følgende forhold:

- Vi venter stabilitet i selskapsresultater og globale konjunkturer fremover.
- Vi tviler på at inflasjon og stigende renter vil ødelegge festen.
- Inntjeningsyielden på de toneangivende utenlandske børsene ligger fortsatt godt over rentenivået.

Orion venter dermed et globalt børsrally, men tror ikke Oslo Børs vil delta på dette rallyet.
Faren er at rentenivået i Norge må heves betraktelig for å unngå en overopphetning dette kan ifølge Orion føre til multippelkontraksjon på Oslo Børs.

Rentenivået i søkelyset

Innstrammingen av pengepolitikken vil sende kronekursen oppover, og en sterk valuta kan skade inntjeningen til selskapene som konkurrerer internasjonalt. Samtidig trekker Orion frem at risikoen er på nedsiden i konsensusestimatene ettersom disse ikke fullt ut reflekterer fallet i oljeprisen siden årsskiftet.

Meglerhuset trekker fremt at Oslo Børs har trosset rentesignalene fra Norges Bank og den svake oljepris og dermed utkonkurrert de utenlandske børsene så langt i år. Orion skriver at den relative styrken er imidlertid mest sannsynlig relatert til sesongmessig god likviditetsinngang og kan fort reverseres om ikke de fundamentale forholdene endrer seg i positiv retning.

Oljen avgjør

Orion mener at det ikke kan utelukkes at børsfesten fortsetter i Oslo. Oljeprisen vil være avgjørende for hvordan Oslo Børs vil utvikle seg.

Meglerhuset skriver at været er endelig på oljeprisens side samtidig som USAs president George Bush har varslet en dobling av de strategiske lagrene. OPEC synes å ha gjennomført storparten av de vedtatte kuttene.

- Doblingen av de strategiske lagrene er åpenbart godt nytt ettersom det innebærer økt etterspørsel etter olje i en periode fremover. Et enda mer interessant spørsmål er imidlertid hvorfor Bush øker lagrene nå. Planlegger han en krig mot Iran? I så fall kan oppsiden være betydelig både i oljeprisen og på vår hjemlige oljesmurte børs, heter det i ukerapporten fra Orion.

Orions modellportefølje

* Norse Energy
* Simrad Optronics
* Petrolia Drilling
* CanArgo
* Kitron
* Itera
+ 40 prosent kontanter

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere