RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Myrseth tar tap

Sist oppdatert:
Orion gikk short, men dekker seg nå inn. Nå tror de på børsoppgang.
Analysesjef Stig Myrseth i Orion Securities tror at den kraftige oppgangen i globale obligasjonsrenter sannsynligvis er et tilbakelagt fenomen.

- I så fall ligger forholdene godt til rette for en videreføring av det sykliske oppgangsmarkedet i aksjer. Bakteppet for børsene er gunstig noe som tilkjennegis av en sterk verdensøkonomi, en inflasjon som er under kontroll og P/E-multipler (pris over inntjening)som er for lave gitt dagens rentestruktur, skriver meglerhuset i sin morgenkommentar.

Gode utsikter

Dermed mener Orion at utsiktene for Oslo Børs også gode. Blant det som taler for videre oppgang er den sterke verdensøkonomien samt at uroen i Midtøsten vil gi grunnlag for sterk oljepris.

- Så lenge oljeprisen stiger gradvis og kontrollert, vil neppe OPEC gripe inn med produksjonsøkninger, skriver meglerhuset.

Tar tap

Meglerhuset har valgt å ta tap på sine posisjoner i Norsk Hydro og REC. For drøyt halvannen uke siden gikk Orion short i både Hydro og REC. Nå dekker de seg inn med det de kaller overkommelig tap.

For å fylle hullet etter Hydro og REC har Orion valgt å satse på Hafslund og PA Resources. Meglerhuset ser muligheter for en positiv kursutvikling for begge aksjene.

- Hafslund gir en eksponering mot fornybare energikilder som vann- og solkraft. Ifølge våre beregninger er de underliggende verdiene på over 165 kroner per aksje. Dermed er Hafslund noe så sjeldent som en tydelig underpriset fornybarenergiaksje, skriver Orion.

Satser på olje

De er også positive til oljeselskapet PA Resources og tror at det intense leteprogrammet vil gi mange kurstriggere for oljeselskapet.

- Aksjen er billig, både vurdert ut fra inntjeningsmultipler og sannsynlighetsvektet NAV, skriver meglerhuset og trekker i tillegg frem at to innsidere kjøpte aksjer for over ti millioner kroner i slutten av mai.

Orion securities modellportefølje:

* Simrad Optronics
* Petrolia Drilling
* Kitron
* Scorpion Offshore
* Crew Minerals
* Aktiv Kapital
* Norske Skog
* Playsafe
* Hafslund
* PA Resources

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere