RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Myrseth tror ikke bunnen er nådd

Sist oppdatert:
Analytiker Stig Myrseth i Orion Securities tror ikke bunnen er nådd, men mener likevel det kan være lurt å sitte på norske aksjer.
I forrige uke stupte Oslo Børs på de stadig fallende råvareprisene. Rentefrykten og inflasjonsspøkelset truet også de andre børsene rundt om i verden.

- Så lenge frykten for at inflasjonen er ute av kontroll råder, lever Oslo Børs og råvaremarkedet farlig. Årsaken er at sentralbankene da kan bli nødt til å heve renten drastisk, og skjer det, vil verdensøkonomien og etterspørselen etter råvarer få seg en alvorlig knekk, skriver Orion Securities i sin morgenrapport.

Orion mener det er fare for at hovedindeksen faller videre og nevner at det bare er 7 prosent sent ned mot 40-ukers glidende snitt til rundt 345 poeng.

- Siden børsen allerede har falt over 13 prosent, innebærer det at korreksjonen er minst 2/3 over. Risk/reward-forholdet har med andre ord forbedret seg markant, selv om bunnen ikke nødvendigvis er passert ennå, skriver meglerhuset i rapporten.

- Ikke selg aksjer

Myrseth har ingen tro på at den amerikanske økonomien krasjlander og tror aksjemarkedet snart kan ta seg opp igjen.

- Når det gjelder det større bildet, formoder vi at inflasjonsfrykten er av forbigående karakter og at det bare er et spørsmål om uker eller måneder før amerikansk økonomi myklander, inflasjonspresset arresteres og Federal Reserve avslutter innstrammingen. Når det skjer, vil resesjonsfaren dempes og opptrenden i aksje- og råvaremarkedet gjenopptas. Dette er med andre ord ikke tidspunktet å selge norske aksjer på selv om man det kan bli flere turbulente uker i tiden fremover, avslutter Orion.

Meglerhuset gjør heller ingen endringer i sin modellportefølje.

Orion Securities modellportefølje

* Active 24
* Crew Gold Corporation
* Kitron
* Olav Thon Eiendomsselskap
* SuperOffice
* Scorpion Offshore
* Eastern Drilling
* Norse Energy
* Synnøve Finden
* Ganger Rolf

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere