RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Myrseth tror på mer fall

Sist oppdatert:
Orion-sjef Stig Myrseth tror på et videre aksjefall. Sjekk hans anbefalinger her
Orion Analyse og Stig Myrseth var mandag morgen ute med en ny rapport om synet på det norske aksjemarkedet. Myrseth fortsetter å være noe negativ til markedsutsiktene.

- Vårt hovedsyn er at den vanskelige perioden vil fortsette i månedene fremover, og vi blir ikke overrasket om hovedindeksen faller ned mot sitt 200-dagers glidende snitt som ligger ved 275, skriver Myrseth til sine kunder.

Analysesjefen mener at det er en fortsatt nedside i oljeprisen og oljeaksjer, noe som vil virke negativt inn på Oslo Børs. Videre, mener Myrseth at den amerikanske sentralbanken har skjerpet retorikken, og det er ingenting som tyder på at sentralbanken vil legge planene om å heve renten videre på hyllen med det første.

- Den japanske og europeiske sentralbanken har også blitt mer haukete og diskuterer åpent hvorvidt renten bør heves, påpeker Myrseth. Videre nevner han at obligasjonsrentene har steget skarpt de siste ukene på inflasjonsfrykt, og så lenge dette fortsetter, er minste motstands vei på børsene nedover.

- Selv om det korte bildet er brokete, er det viktig å ikke bli for negativ til aksjemarkedet. For det første er verdensøkonomien sunn, og dette vil gi grunnlag for fortsatt resultatvekst. Dernest formoder vi at inflasjonsfrykten er av forbigående karakter. Selv om inflasjonen er høy, spesielt i USA, er kjerneinflasjonen lav og fallende, og dette taler for at den høye inflasjonen er midlertidig, spesielt nå som oljeprisen kan ha toppet ut, skriver Orion i sin rapport.

Myrseth venter et videre fall for oljeprisen, men tror likevel at oljeprisen vil være sterk på lang sikt.

- Med den raske velstandsøkningen i Asia er imidlertid oppsiden i den globale oljeetterspørselen tilnærmet ubegrenset, og dette taler for at langsiktige oljepriser vil holde seg på et respektabelt nivå. Vi blir derfor ikke overrasket om en god langsiktig kjøpsanledning materialiserer seg i oljerelaterte aksjer senere i vinter. I det korte perspektivet frister imidlertid short-strategier mest, heter det.

Mandag liker Orion Tandberg Data, Petrolia Drilling og Star Reefer best.

Dette er Orion-porteføljen

* Active 24
* Star Reefers
* Norwegian
* Synnøve Finden
* P4
* Petrolia Drilling
* Tandberg Data
* Data Respons
* IGE

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere