RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Myrseth venter på OPEC

Sist oppdatert:
Orion Securities mener at OPEC må bryte inn før oljeprisen kan stige igjen, men tror ikke på stor fallhøyde for børsen.
Børsen har fått mye juling etter at oljeprisen har fått en skikkelig knekk, men analysesjef Stig Myrseth i Orion Securities tror ikke at det er stor nedside på Oslo Børs. Dette til tross for at oljeprisen trenger hjelp før den kan stige igjen.

- I USA peker de fleste økonomiske rapporter mot den perfekte myklandingen, og slår dette til, skal markedsrentene videre ned mens aksjekursene vil løftes av multippel-ekspansjon. Hovedrisikoen er at vi har feiltolket konjunkturbildet og at den rådende avkjølingen i global vekst kulminerer med en resesjon. Selv om dette ikke kan utelukkes, kan vi ikke se at de økonomiske rapportene som er sluppet så langt, gir grunnlag for å forskuttere slike sorger, skriver Orion Securities.

Oljegigantene undervurdert

Orion mener at Statoil og Norsk Hydro fremstår som undervurderte. De har rett og slett falt for mye i forhold til hva dollarkursen og den fremtidige oljeprisen tilsier.

- Med dagens dollarkurs og terminpriser på olje handles imidlertid både Hydro og Statoil til P/E-multipler under 8 for neste år, og dette blinker i utgangspunktet begge aksjene ut som undervurderte. Med andre ord synes mye av skaden å være gjort forutsatt at oljeprisen ikke faller ytterligere, skriver Orion Securities.

Aksjene på Oslo Børs har falt langt mer enn hva de utenlandske aksjene. Den svake oljeprisen har falt mer enn ventet, men markedsaktørene har ikke mistet troen på oljeprisen. Dette vises gjennom blant annet terminkurven. Ifølge de fremtidige kontraktene på leveranse av olje viser at markedet venter en oppgang på hele seks dollar neste tolv måneder.

OPEC må kutte

Meglerhuset er noe mer skeptiske til oljeprisen med tanke på at tilbudet utenfor OPEC-landene øker mer enn ventet, samt at lagerbyggingen i USA gjør at det ikke er noen mangel i det fysiske markedet.

Orion mener at OPEC må kutte produksjonen om et betydelig tilbudsoverskudd skal unngås.

- Optimistene vil innvende at ledig kapasitet fortsatt er lav og at OPEC neppe vil ha problemer med å redusere produksjonen noe. Dernest er den rådende veksten i ikke- OPEC-produksjonen et forbigående fenomen, mens veksten i oljeforbruket i nye økonomier ikke er det. Til sist er faren for forsyningsavbrudd ikke over idet problemer som den iranske atomkonflikten stadig er uløste.

Meglerhuset gjør ingen endringer i sin modellportefølje og mener at den lave vurderingen av oljegigantene gir en god nedsidebeskyttelse.

- Dernest er utsiktene for toneangivende utenlandske børser gode. Vi heller derfor mot et positivt markedssyn.

Orion Securities modellportefølje

* Crew
* Norse Energy Corp.
* Synnøve Finden
* Ganger Rolf
* Simrad Optronics
* Storebrand
* Petrolia Drilling
* PA Resources
* CanArgo
* Polimoon

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere