RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Myrseth venter svak børs

Sist oppdatert:
Orion-analytiker Stig Myrseth tror oljeprisen kan svekke Oslo Børs i tiden fremover. Les mer her:
Analytiker Stig Myrseth i Orion Securities tror oljeprisen kan tynge Oslo Børs, men øyner likevel en videre opptur godt hjulpet av sterke utenlandske børser.

Igjen trekker Myrseth frem den politiske situasjonen i verdensmarkedet som den viktigste bidragsyteren for oljeprisen. De fundamentale forholdene i det fysiske markedet er smånegative i månedene fremover og der er særlig utsiktene til svakere global vekst, som vil legge en demper på etterspørselen og dermed utviklingen i de fleste råvarer.

Oljeproduksjonen er nøkkelen

Orion-analytikeren mener likevel at det kritiske spørsmålet på lang sikt er hvordan oljeproduksjonen utvikler seg. Høye oljepris og betydelige investeringer har så langt ikke ført til en vesentlig økning i produksjonskapasiteten og der er begrenset fare for overproduksjon i markedet.

- Selv om det økonomiske bakteppet taler for at oppsiden er begrenset resten av året, kan politiske forhold få bildet til å endre fortegn. Vi henleder i den forbindelse særlig oppmerksomheten mot Iran hvor det er lite som peker mot en diplomatisk løsning på atomkonflikten, skriver Orion i sin rapport.

Avhengig av utlandet

Oljeprisen kan bli en kilde til svakhet på Oslo Børs, men Myrseth er mer optimistisk for utenlandske børser der utsiktene er moderat positive. Renteoppgangen i USA virker å være over for denne gang og det kan bidra til stigende aksjekursene. Videre trekker analytikeren frem at forholdet mellom pris over inntjening er lavt noe som gir grunnlag for en viss multippelekspansjon i et klima med stabile renter og svakt stigende resultater.

- Det positive scenariet for globale aksjemarkeder forutsetter at amerikansk økonomi ikke avkjøles så markant at en resesjon blir utfallet. Foreløpig tilsier imidlertid vårt kjernescenario at det kun blir en myklanding, advarer Myrseth til slutt i rapporten.

Orions modellportefølje:

Orion Securities gjør ingen endringer blant sine favorittaksjer.

* Crew
* Norse Energy Corp.
* Synnøve Finden
* Ganger Rolf
* Simrad Optronics
* Altinex
* Storebrand
* Petrolia Drilling
* PA Resources
* CanArgo

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere