RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Myrseths aksjefavoritter

Sist oppdatert:
Her er Stig Myrseths og Orion Analyses aksjesyn denne uken. Sjekk også Myrseths aksjetips mandag
Stig Myrseth og Orion Analyse er ute med en ny gjennomgang av aksjemarkedet denne uken.

I tillegg til dette nevner analysehuset sine aksjetips mandag.

Orions aksjetips mandag er:

* Vi går nå inn i kvartalets siste uke, og Fast (16,30) har for vane å offentliggjøre kontrakter før kvartalsslutt. Vi formoder at det samme vil gjenta seg denne gangen, og dette blinker aksjen ut som et aktuelt trading-kjøp. Samtaler vi hadde med ledelsen i forrige uke underbygger vår tro på en positiv nyhetsstrøm i dagene fremover.

* Vi formoder at ledelsen i Otrum (31,00) også jobber intenst med å få på plass nye rammeavtaler før halvårsskiftet, og dette gjør aksjen interessant akkurat nå. Uansett er vi positive til papiret i det større bildet.

* Med kjøleskipsratene nær sesongmessige lavmål er tidspunktet riktig for å kjøpe Star Reefers (142,00). Aksjen bør kunne løfte seg over 200 frem mot neste ratetopp rundt påsketider, og dette sammen med lav fallhøyde blinker risk/reward-forholdet ut som meget
attraktivt.

I sin månedsrapport skriver Myrseth at han er positiv utviklingen i den internasjonale økonomien. Likevel er han redd for den sterke oljeprisens innvirkning på økonomien.

- Foreløpig er vi positive til globale konjunkturer sett i lys av avmatningen i prispresset og fallet i langrentene. Faren for en resesjon og et fall i selskapsresultatene skal likevel ikke avskrives med en oljepris omkring 60 dollar, og ledende indikatorer som har falt nesten like
mye som i 2000-2001. Enn så lenge peker imidlertid de fleste økonomiske statistikker mot en periode med moderat ekspansjon og avtagende inflasjon. Bildet kan imidlertid endre seg fort om oljeprisen stiger videre eller amerikanske boligpriser ruller over og ned, heter det i Orion-rapporten.

I aksjemarkedet venter Orion at kursene kan løfte seg ytterligere ut over sommeren. Bakgrunnen er lave renter.

- Det forannevnte taler for at bakteppet er nokså konstruktivt for børsene, og at kursene kan løfte seg utover sommeren. Med svakt stigende resultater og lav alternativavkastning
er minste motstands vei oppover, selv om oppsiden neppe er stor. Det eneste som kan forpurre det positive bildet, er om verdensøkonomien presses inn i resesjon av for eksempel stigende oljepriser eller fallende boligpriser, heter det i rapporten.

Dette er Orion-porteføljen:

* Lithuanian Telecom
* Active 24
* Star Reefers
* TTS Marine
* Consorte
* Crew
* Norwegian
* Hands
* Synnøve Finden
* Acta 24

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere