RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

MySpace er nazi-hacket

Sist oppdatert:
Flere tusen MySpace-kontoer skal være utsatt for hacking.

I løpet av helga skal hackere ha hacket flere tusen kontoer på det ekstremt populære nettsamfunnet MySpace. Nettstedet er en av verdens mest besøkte nettsteder med over 100 millioner registrerte brukere.

Advarte før stormen
På fredag ble følgende melding lagt ut på et hackerforum før rasistiske meldinger begynte å hagle inn på de private områdene til store mengder MySpace-profiler.

«ATTENTION LEGION:

TONIGHT WILL GO DOWN IN HISTORY

AS

/B/SPACES

(PAUSE FOR DRAMA)

THOUSANDS OF MYSPACE ACCOUNT INFORMATION AND PASSWORDS HAVE BEEN COLLECTED AND TONIGHT IT WILL BE RELEASED INTO THE HANDS OF LEGION. MY BROTHERS, THIS WILL BE HISTORIC.»

Har hatt full tilgang
For å få tilgang til å legge inn slike meldinger så må hackerne ha hatt full tilgang til profilen, noe som betyr at de har kunnet hente ut all privat informasjon som er lagret der.

Gjennomgangstonen på de hackede innleggene var bilder av Hitler og ekstremt rasistiske utsagn. På hackerforumet ser det også ut til at hackerne har forandret passordet på en del kontoer, slik at brukerne totalt har mistet kontroll på sin egen konto.

Har skjedd før
Dette er ikke første gang hackere har satt fokus på MySpace-sikkerhet. Tidligere har en svært lang liste med brukernavn og passord fra MySpace sirkulert på nett som satt tusenvis av kontoer i fare, inkludert en rekke nordmenn.

Har du sett våre nye IT-sider? Sjekk her!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere