RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Mysteriet blir ikke løst

Foto: Facebook (Privat)
Sist oppdatert:
- Vi har gjort det vi kan, sier politiet i Norge om dødsfallet på Phi-Phi.

Julie Michelle Bergheim (22) fra Drammen døde på et sykehus i Thailand 4. mai, etter å ha blitt akutt syk under opphold i landet.

Påtalemyndigheten avsluttet like før jul politiets undersøkelser rundt dødsfallet til 22-åringen.

«Forgiftet på en eller annnen måte...»
- Undersøkelsen har ikke avdekket noen klar og entydig dødsårsak. Saken blir nå henlagt, sier politiadvokat Sjak R. Haaheim ved Søndre Buskerud politidistrikt til Nettavisen.

- Hva viser obduksjonen fra rettsmedisinsk institutt (RMI)?

- RMI konkluderer med at det foreligger muligheter for at Bergheim kan ha blitt forgiftet på en eller annen måte, enten ved bakterier, skjemt eller giftig mat, gjennom rusmidler/legemidler eller ved kjemikalier som kan ha vært til stede i miljøet, sier Haaheim.

- Utilfredsstillende
- Dessverre var det ikke mulig å fastslå noen sikker dødsårsak, etter obduksjonen som ble foretatt ved RMI 16. juni i fjor. Det er også foretatt analyser av prøver som ble tatt av avdøde, sier Haaheim.

Han legger ikke skjul på at dette er utilfredsstillende:

- Vi har brukt betydelige ressurser på denne saken, men noen ganger er det slik at vi ikke kommer lenger. Noen spørsmål om liv og død lar seg ikke besvare, sier Haaheim.

- Det er selvfølgelig utilfredsstillende, både for oss og familien, legger han til.

Hensyn til familien
Haaheim forteller at Norge på eget initiativ valgte å følge opp saken med ny obduksjon i Oslo.

- I Norge har vi rettsmedisinsk kompetanse i verdenstoppen. Det er også ut fra menneskelige hensyn at vi tok initiativ til å følge opp saken i Norge, for å prøve å finne sikre svar.

Haaheim synes det er viktig å få frem at de ikke har blandet seg inn i thailandske myndigheters etterforskning - selv om både Kripos og UD har vært involvert.

- Er du tilfreds med etterforskningen som er gjort i Thailand?

- Det ønsker jeg ikke å si noe om. Vi har fått de dokumentene vi har bedt om, avslutter Haaheim.

Venninnen skuffet
Venninnen Karina Refseth (21) ble også svært syk på Phi-Phi, men overlevde - og står frem i dagens VG for å legge press på politiet:

Les også: - Jeg tror Julie døde av gass

– Jeg er svært skuffet over både norsk og thailandsk politi. Det hadde hjulpet mye om jeg og Julies pårørende hadde sluppet å lure på hva som egentlig har skjedd, sier hun til avisen.

Hun sliter fortsatt med tunge tanker etter oppholdet på gjestehuset Laleena i ferieparadiset Phi Phi, hvor to kvinner døde.

Les også: Her bodde venninnene

Det har versert mange teorier om hvorfor de unge damene døde, både matforgiftning, muffins med drinkene de drakk på en bar, eller gasser fra renseanlegget, air-condition-anlegget eller insektssprayen på gjestehuset.

Nettavisen besøkte «Laleena Guesthouse», gjestehuset hvor Julie Michelle Bergheim (22) og hennes venninne (20) bodde.

Les også: Her er renseanlegget

Det lille gjestehuset ligger cirka ti minutters gange fra stranden og har ni rom - fire med aircondition og fem med vifte.

- Helt fortvilet
Gjestehuset, som har enkel standard, drives av Ruth Hoikeo (27), som har drevet stedet siden tsunamien, romjulen 2004.

Stedet ble umiddelbart stengt.

- Jeg er helt fortvilet etter å ha opplevd to dødsfall på samme dag. Jeg føler at mistanken rettes mot meg og gjestehuset mitt, sa Hoikeo til Nettavisen like etter dødsfallet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere