Bermudatriangelet er et av verdens mest myteomspunne områder, og utallige skip og fly har forsvunnet i området.

Triangelet dekker et 2,5 millioner kvadratkilometer stort område, som strekker seg fra Bermuda i øst til Puerto Rico i sør til Florida i vest.

Området ble døpt «Djevelens sjø» da det første gang ble satt søkelys på skipsforlis i området på 50-tallet. Alt fra fritidsbåter til jagerfly har forsvunnet i området, ifølge Wikipedia.

Naturlig, men skummelt
Det tapte riket Atlantis og UFO-er har vært blant de mistenkte, men ifølge forskere fra Monash University i Melbourne i Australia kan det være en helt naturlig, om enn fortsatt fryktinngytende forklaring på problemene: Metangassbobler som stiger til overflaten og «sluker» båter og fly.

Det høres kanskje like fantastisk ut som en UFO-forklaring, men metangassteorien har eksistert i flere år, og nå har de australske forskerne testet hypotesen, ifølge Salem-News.com .

Vokser eksplosivt
Professor Joseph Monaghan har publisert sine funn i The American Journal of Physics.

Monaghan og hans team fant høye konsentrasjoner av metanhydrater og rester etter gamle metanutslippsområder i det berømte triangelet.

Metanen ligger vanligvis frosset i bergartene på havets bunn, men når den med jevne mellomrom slipper løs, skapes det en metanboble som utvider seg eksplosivt mens den farer mot havoverflaten.

Tar skip og fly
Et skip som ligger i veien for denne boblen, vil når boblen kommer til overflaten miste all flyteevne, og umiddelbart bli sugd ned til havets bunn.

Er boblen stor nok kan den ifølge Monaghan også påvirke fly, ved å skape et vakuum under flyene, så flyene mister høyde og som skipene blir sugd ned i havdypet.

Ifølge forskningsrapporten i The American Journal of Physics kan metanbobler være en plausibel forklaring på mange, om ikke alle forsvinningene i Bermuda-triangelet.

HTML EMBED