RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Mystisk at Potter-sperren ble brutt

Sist oppdatert:
Damm vil granske sperrefristen rundt Harry Potter. Forlagssjefen synes det er mystisk hvordan både Damm selv og Rimi i VG-huset har solgt boken før lansering.

- Vi har tilstrebet at alle bokhandlere skulle ha boka tilgjengelig for salg ved midnatt eller fra mandag morgen. Hva som er skjedd enkelte steder, vet vi ikke, men det har åpenbart også vært vanskeligheter med postforsendelsene, sier forlagssjef Tom Dahl i Damm til NTB.

Forlaget vil finne ut hva som ikke gikk etter oppskriften. Et medlem av Damms bokklubb fikk boken allerede fredag.

- Jeg kan ikke de nøyaktig rutinene. Men boken må på en eller annen måte ha kommet for tidlig. Vi burde jo være de siste til å bryte sperrefristen. At vi skulle ha gjorte dette med vilje er en helt banal påstand, sier Dahl. De første Potter-bøkene ble lagt ut til salg allerede lørdag, i Rimi-butikken i Akersgata i Oslo.

- Denne butikken befinner seg jo i kjelleren i VG-huset og det er noe mystisk hvorfor akkurat den av flere hundre Rimi-butikker landet rundt brøt sperrefristen. Vi har kontaktet Bladcentralen om dette og de vil på sin side igjen kontakte Hakon-gruppen, sier Dahl.

Dahl forteller at noen bokhandlere har reagert på at sperrefristen ble brutt, men forlaget har foreløpig ikke har klart å oppsummere hva som er skjedd.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere