RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Mystisk oppgang i NutriPharma

Sist oppdatert:
Kursen på slankeelskapet NutriPharma har vist mystisk sterk utvikling i dag. Storaksjonær Lars H. Høie sier han ikke kjenner bakgrunnen, og avviser at han har kjøpt
NutriPharma-aksjen er nå opp 26 prosent til 1,65 kroner, men har vært så høy som 1,84 kroner tidligere i formiddag. Dette var da en oppgang på 40 prosent.

I tillegg steg aksjen 31 prosent i går.

Det er ikke kommet meldinger fra selskapet i det siste, utover at aksjen sist fredag gikk uten rett til en ekstraordinær utbetaling på hele 2,75 kroner. Dagen før var kursen 3,50 kroner, og matematisk burde aksjen dermed falle til 75 øre, mens fasit fredag ble 1 krone blankt.

Gründer, styremedlem og storaksjonær Lars H. Høie sier til iMarkedet at han ikke er kjent med bakgrunnen for oppgangen, men han antar at det kan ha sammenheng med spekulasjoner om hva som kan skje på eiersiden i selskapet.

Dessuten påpeker han at teknologien i selskapet nesten ikke er blitt priset i det hele tatt i aksjemarkedet.

Han sier det ikke er tatt stilling til hva strategien skal være rundt eiersituasjonen i selskapet og børsnotering, og legger til at dette både er en styre- og eiersak.

Høie eier 62,6 prosent av NutriPharma etter oppkjøp i år, og avviser at han har kjøpt nå. - Jeg har ikke kjøpt en eneste aksje siden den siste meldingen i oktober, sier han.

Han forklarer til iMarkedet at det var utenlandske fond som ville selge, og at han fikk opplyst at grunnen var problematikk knyttet til kildeskatt på det planlagte utbyttet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere