Gå til sidens hovedinnhold

Mystisk summing skaper hodebry for briter

Southampton (NTB): Mange mennesker i Sør-England er blitt holdt våkne om natten av en mystisk, summende lyd. Forskere tror nå de har funnet ut hva som summer: Det er fisk som parer seg.

Lyden pulserer gjennom bolighus i området rundt den lille byen Hythe og har tvunget noen av innbyggerne til midlertidig å flytte hjemmefra for at de skal få en god natts søvn. Mange har klaget til det lokale kommunestyret, skrev London-avisen The Independent torsdag.

En teori gikk ut på at den kraftige summingen stammet fra maskinene på lasteskip på vei til og fra havna i Southampton rett nord for Hythe. Men fagmannen Ben Wilson sier til avisen The Telegraph at lyden kan stamme fra fisk som vil forplante seg.

- Det er slett ikke umulig, vi vet at det finnes såkalt sonisk (lydgivende) fisk i Nord-Atlanteren og Den engelske kanal, påpeker Wilson. Storbritannias miljømyndigheter og distriktsmyndighetene i grevskapet Hampshire har gransket saken, uten å finne svar på gåten.

Val Cacchi, en lærer som bor i området, forteller at hun måtte gå til legen og be om sovetabletter for å få nattero fra summingen. Hun beskriver den som «en pulserende, brummende lyd» og tilføyer at den er blitt verre de siste dagene. (©NTB)

Reklame

Kurs i dag: Disse boblene og vinene passer perfekt til 17. mai