RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Mytene om singellivet

Sist oppdatert:
Om du trodde single mennesker er ensomme eller at gifte lever lenger bør du tro om igjen. Vi avslører 5 myter om singellivet.

Det finnes mange myter om det å være singel, men få av de er sanne. Både undersøkelser og sunn fornuft viser at single langt i fra er dårligere stilt enn gifte mennesker.

Å gifte seg gjør deg lykkelig
Merkelig nok er det ofte lik at andre synes synd på de som ikke har funnet partneren i sitt liv og at om man ikke er gift er man heller ikke lykkelig. Men dette er altså en myte. For det første er det ikke slik at single mennesker er mindre glade enn gifte. I mange undersøkelser viser det seg faktisk at single mennesker er lykkeligere enn gifte. For det andre er det ikke slik at man blir lykkeligere av å gifte seg. Man kan selvfølgelig oppleve bryllupsreiseeffekten som gjør at man føler seg lykkeligere rundt den tiden man gifter seg, men man vil etter hvert gå tilbake til å være så lykkelig eller ulykkelig som man var før man giftet seg.

Finn din perfekte match her

Single mennesker er ensomme
Noen tror at single mennesker er ensomme og at de ikke har noen, men er ikke nødvendigvis sant. Single mennesker har mange personer som er viktig for dem i livet sitt og har ofte et nettverk av venner og familie de har mye kontakt med.

Single lever ikke så lenge som gifte
En studie som startet i 1921 motbeviser denne myten ganske klart. Hele ett tusen 11-åringer ble fulgt gjennom livet og konklusjonen var at de som enten forble single eller som var gift med samme person gjennom hele livet levde lengst. De som levde kortest var de som ble skilt eller giftet seg på nytt. Dette stadfester derfor at det er kontinuitet som avgjør hvor lenge du lever – ikke om du er gift eller ikke.

Single mennesker er selvsentrert
Det er en myte at det er gifte er de som tenker på andre og holder familie og venner samlet. Undersøkelser viser at single mennesker er de som besøker familie og venner, gi råd og oppmuntrer andre. Single er også de som i større grad hjelper og sosialiserer med venner og naboer.

Single mennesker er ikke så frisk som gifte
Mange tror at single mennesker lever et vilt liv med mye festing og mengder med dårlig mat. Dette er ikke sant. Undersøkelser viser at gifte mennesker har en større tendens til overvekt enn single og single mennesker har generelt like bra helse som gifte. Så denne myten er altså ikke til å stole på.

Finn din perfekte match på TV 2 Match. Tusener av single er online nå.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere