RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Myter om moter

Sist oppdatert:
Hvem har sagt at det trenger å være dyrt å følge moten?

(SIDE2): Det verste som er når det kommer til klær og stil, er mye penger og dårlig smak.

Hvis du har smak og teft kan du klare å være supertrendy og kul for en rimelig penge. Benytt deg av salget, loppis, secondhandbutikker og sy selv! Det handler ikke om størrelsen på lommeboken. Det handler om smak og teft - selv om det skal innrømmes at jobben blir enklere med større budsjett ...

Hvem har sagt at det bare er det som de «kuleste i klassen» går med som er mote?

Det døveste jeg ser er fjortisene som ser helt like ut i «fjorårets moter» (som for eksempel Canadian goose jakke og dette irriterende pannebåndet!). Finn på noe nytt!

Leser dere ikke blader som The Face, ID, Italienske Vogue, Costume et cetera? Det er helt gratis å bla i bladene på Narvesen!

Ta til deg det du liker! Kopier og tilføy noe nytt som er eget! Det hoteste er å ha en egen stil! Ikke å se ut som alle andre! Og husk: Du blir ikke en trendsetter uten å tørre noe nytt!

Hvem har sagt at moteklær bare er fint på de som er tynne?

Det er aldri ett snitt eller én stil som er mote! Man kan gjøre tusen forskjellige «looks» og være like moderne. Er du stor, så for all del ikke tving deg inn i klær som viser alt flesket!

Du trenger ikke skamme deg over ekstra kilo, men du må ta hensyn og kle deg i klær som er flatterende! Vårens 50-tallskjoler med kardigans til for eksempel, er perfekt for ferme jenter. Og driiitsexy! Det er i alle fall ikke sexy med alt for trange hoftebukser og syltrange topper hvor de overflødige kiloene ikke vet hvor de skal gjøre av seg.

Hvem har sagt at moten er vanskelig å følge og at den skifter alt for fort?

Ta frem mote-magasiner fra 1990-2005! Sammenlign. Ser du? Det er faktisk ikke sånn at det skjer revolusjonerende ting hver sesong.

Derfor må jeg igjen presisere: Finn en stil som funker bra for deg og ikke vær en trendnisse, så skal du se at med små justeringer og nye innkjøp kan de klærne du kjøpte i fjor fint brukes i år igjen (og mest sannsynlig neste år også)!

Prøv å plukke opp nye signaler på hva som skjer så tidlig som mulig, så kan du kanskje investere i litt dyrere klær som du vet vil holde seg på moten en stund. Tips: Bohemsk stil er høyaktuelt også for høsten!!

Lykke til med motetilværelsen!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere