*Nettavisen* Nyheter.

N-Gage flopper fullstendig

Foto: (nokia.com)

Spillmobilen N-Gage er i ferd med å bli en alvorlig flopp. Nokia har brukt en milliard kroner på markedsføring, men salgstallene er katastrofalt dårlige.

23.10.03 14:07

For Nokia har N-Gage vært et prestisjeprosjekt uten sidestykke. Aldri før har den finske mobilgiganten brukt så mye penger på lansering av et produkt. Markedsføringskampanjen skal gå dobbelt så lenge som for andre Nokia-produkter og totalt er det satt av en milliard kroner til prosjekter som skal lokke til seg kunder.

Levert 400 000
Men den råflotte lanseringen ser ikke ut til å ha hjulpet. Salgstallene etter to ukers salg er nitriste over hele verden. Riktignok hevder Nokia å ha levert 400 000 enheter til forretningene siden 7. oktober, men mye tyder på at de blir liggende på lager. Spesielt i Vest-Europa og USA er de faktiske salgstallene skuffende.

I USA ble det solgt 5 000 enheter den første uken. Sammenlignet med Nintendos Gameboy, som er Nokias erklærte konkurrent, er det et skikkelig nederlag. Gameboy Advance solgte 540 000 eksemplarer den første uken, skriver nettmagasinet 1UP.

Selger ikke
Også i Storbritannia meldes det om skuffende salg for N-Gage. Her skal salget bare dreie seg om noen hundre maskiner hos de 6 000 forretningene som retter seg mot dataspill. I tillegg kommer salget gjennom telebutikker.

Nokia-sjef Jorma Ollila uttalte i forbindelse med kvartalspresentasjonen at N-Gage ble svært godt mottatt i markedet og at den var utsolgt i flere forretninger. De bekreftede salgstallene etter to uker tyder imidlertid ikke på at dette er riktig.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.