Gå til sidens hovedinnhold

- Én person skutt på skole i USA

En person skal ha åpnet ild på en ungdomsskole i California torsdag.

Nyhetsbyrået AP melder at én person er skutt på en ungdomsskole i i Taft i California torsdag kveld, og ifølge USA Today har politiet allerede pågrepet en gjerningsmann.

Den antatte gjerningsmannen ble pågrepet i 09.20-tiden lokal tid, cirka 20 minutter etter at skytingen startet, melder 23ABC.

Skyteepisoden skjer bare få uker etter at Adam Lanza (20) gikk amok og drepte 20 førsteklassinger på barneskolen Sandy Hook i USA. I tillegg ble seks lærerinner skutt og drept før gjerningsmannen vendte våpenet mot seg selv og begikk selvmord.

I etterkant har det pågått en opphetet våpendebatt i USA, og våpenmotstanderne ser ut til å få mer bensin til bålet etter torsdagens episode.

Torsdag varsler CNN at visepresident Joe Biden innen neste tirsdag vil legge fram forslagene til hvordan USA skal få redusert våpenrelatert vold. Siden skytingen på Sandy Hook har Biden ledet en gruppe som skal se på mulighetene for nye våpenlover i USA. Torsdag har han et møte med National Rifle Association.

Taft High school ligger i Taft i innlandet i Californial. Kartet er interkativt og du kan zoome inn for å få nærmere posisjon på skolen.

HTML EMBED

Nettavisen oppdaterer saken.

Kommentarer til denne saken